8-9 Februarie 2024 • HOTEL JW MARRIOTT

Ionela Florescu

Ionela Florescu este Partener Taxe in cadrul Grant Thornton Romania si coordonatorul unei echipe de consultanti dedicati practicii de taxe. Ionela este licentiata a Academiei de Studii Economice din Bucuresti in Contabilitate si Managementul Sistemelor Informatice, iar in prezent urmeaza un program de Master in Administrarea Afacerilor organizat de UNESCO, in colaborare cu Universitatea din Geneva. Ea este membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR) din 2013.

Ionela s-a alaturat echipei Grant Thornton Romania in 2022. Are o experienta de aproape 17 ani, atat in domeniul fiscalitatii romanesti, cat si in cel international, concentrandu-se pe TVA, impozitare individuala, clawback si aspecte legate de impozitul pe profit. De-a lungul carierei a acumulat expertiza pofesionala in domeniul fiscal atat in cadrul Grant Thornton, precum si in firme globale de consultanta, inclusiv firme din BIG4. Datorita experientei sale, Ionela a sustinut si coordonat cu succes proiecte complexe, din zona de fiscalitate.

Clientii asistati de ea activeaza in principal in industrii precum: FMCG, Retail and Consumer Goods, Real Estate, Telecomunication, Energy. In calitate de expert in domeniul Taxe, Ionela a sustinut multiple sesiuni de pregatire profesionala, oferind training de specilitate echipelor financiare si comerciale ale clientilor. Este o prezenta constanta in cadrul evenimentelor profesionale pe tematici fiscale, conferinte si seminarii, in calitate de speaker, prezentand intr-o mariera practica, ultimele noutati in materie de TVA.