Cel mai important eveniment de legislatie si fiscalitate al anului 2024
BUCURESTI & CLUJ-NAPOCA

Calin Stan

Membru al Baroului Bucuresti din anul 2009, Calin s-a alaturat echipei in august 2015, avand in total peste 15 ani de experinta profesionala.
Printre proiectele sale mentionam:

  • Asistarea unei cunoscute companii ce activeaza in sectorul energetic in inspectia fiscala si in litigii subsecvente avand ca obiect anularea unor masuri asiguratorii si a rezultatelor inspectiei fiscale, prin care au fost impuse in sarcina clientului obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 190 milioane EUR.
  • Asistarea si reprezentarea unei cunoscute companii europene ce activeaza in domeniul prelucrarii metalelor cu privire la anularea unor acte fiscale emise de autoritatile romane, prin care clientului i-a fost refuzat dreptul la rambursarea TVA. Asistarea si reprezentarea cu succes a clientului in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene in vederea confirmarii tratamentului fiscal aplicat in materia TVA.
  • Asistarea si reprezentarea unei cunoscute companii din sectorul auto in multiple litigii fiscale in legatura cu anularea unor obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 13,3 milioane EUR. In prezent clientul este implicat in dispute fiscale atat in fata instantelor de judecata nationale cat si in proceduri de solutionare a disputelor reglementate de Conventia de arbitraj a UE pentru eliminarea dublei impuneri (90/463/EEC).
  • Asistarea sucursalei din Romania a unui producator global de echipamente electronice in cadrul unor litigii fiscale avand ca obiect anularea unor acte fiscale prin care au fost impuse sume suplimentare de TVA si impozit pe profit ca urmare a reclasificarii in servicii de marketing de catre organele fiscale a discounturilor acordate de societate clientilor sai.