Grant Thornton Romania

Grant Thornton este o rețea de firme independente care oferă servicii de audit, consultanță fiscală și financiară, cu peste 58.000 de angajați și parteneri în 136 de țări. De peste 100 de ani, ajutăm organizațiile dinamice să își realizeze ambițiile strategice. Fie că este vorba despre creștere financiară, despre reglementări și managementul riscurilor, sau despre optimizarea operațională, ori despre realizarea așteptărilor tuturor celor interesați de societatea dumneavoastră, noi putem fi de ajutor. Organizațiile ambițioase trebuie să analizeze atent implicațiile fiscale ale activității lor, pentru a câștiga încrederea și a face față competiției.

La Grant Thornton, consultanța fiscală este o parte importantă a activității, iar echipe de consultanță cu premii și nominalizări vă pot oferi o gamă variată de soluții, indiferent de mărimea afacerii dumneavoastră sau de provocările de care aveți parte. Ca și în anii precedenți, practica noastră de consultanță fiscală în România a obținut un scor ridicat în topul World Tax 2021 și World Transfer Pricing 2021, alcătuit de International Tax Review.

Putem lucra împreună cu dumneavoastră pentru conformarea fiscală într-un mod etic și transparent. Angajamentul nostru pentru serviciile oferite este solid, chiar și în vremuri incerte. Întrucât ne regăsim într-o situație fără precedent precum cea a pandemiei globale, știm că afacerile și antreprenorii se confruntă cu mari incertitudini. Totuși, pe măsură ce situația evoluează zilnic, în această perioadă de schimbări, implicațiile pentru afaceri devin tot mai clare. Rezistența, agilitatea, planificarea, empatia și pregătirea devin factori importanți.

La Grant Thornton, depășim modul obișnuit de a face afaceri. Încă de la începutul pandemiei, clienții noștri au avut multe nelămuriri. Am fost acolo pentru a-i sprijini, dovedind că ne pasă, ascultând, venind cu idei noi și cu conversații oneste. În timpul acestor perioade tulburi am oferit calitate, am clădit încredere și ne-am întărit relațiile. Profesioniștii noștri oferă o experiență de lucru orientată spre calitate, care depășește orice așteptare și care propulsează oamenii și organizațiile spre a-și atinge potențialul maxim.

Alături de experții noștri în fiscalitate, resurse umane și managementul schimbării, managementul riscurilor digitale și al afacerilor, conformare și restructurare, am adunat împreună informații și sfaturi pentru zone cheie de atenție, pentru a vă sprijini în gestionarea impactului pandemiei de COVID-19 asupra afacerii dumneavoastră.

Str. Gara Herăstrău nr. 4D, corp C, et. 5, București, România • Tel. +40 21 32 02 328 • Fax +40 21 32 02 327 • office@ro.gt.com • www.grantthornton.ro

VORBITORI

NADIA OANEA

PARTNER, GRANT THORNTON ROMANIA

Nadia Oanea este Partener in cadrul Grant Thornton Romania. Cu o experienta profesionala de 21 ani in domeniul fiscalitatii, din care 8 ani ca inspector de control fiscal in cadrul ANAF, in special pentru rambursari de TVA, si 13 ani in consultanta fiscala, Nadia s-a alaturat echipei Grant Thornton Romania in anul 2015, ca leader al practicii de consultanta fiscala. Pe langa experienta sa vasta in aplicarea legislatiei fiscale nationale, Nadia Oanea este specializata in fiscalitate internationala, acoperind arii precum aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, preturile de transfer, restructurarile de afaceri, impozitarea lucratorilor detasați, aplicarea DAC6 etc. In decembrie 2014, CIOT i-a acordat premiul CCH pentru cea mai mare nota la examenul de preturi de transfer pentru calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). Nadia este trainer autorizat pentru formarea adultilor, cu o vasta experienta in livrarea de cursuri si prezentari pe teme de fiscalitate si contabilitate, inclusiv pentru Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati si pentru calificarea ADIT. Nadia este licentiata in stiinte economice, specializarea finante-banci, cu studii postuniversitare in domeniul managementului financiar – bancar si in administratie publica, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR) si al Corpului Expertilor Contabili din Romania (CECCAR), si detine calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). Ca o recunoastere a contributiei si notorietatii in piata de consultanta fiscala din Romania, Nadia Oanea a fost nominalizata in catalogul Women in Tax Leaders, alcatuit de International Tax Review pe baza opiniilor exprimate de consultantii fiscali participanti la studiu. In cadrul retelei Grant Thornton, Nadia Oanea participa regulat la intalnirile de strategie ale partenerilor specializati in preturi de transfer ale firmelor membre, organizand stagii de pregatire in domeniu pentru colegii din Europa. De asemenea, Nadia participa la intalnirile tehnice ale partenerilor de taxe din firmele membre ale retelei Grant Thornton pe tema aplicarii Directivei Europene privind raportarea tranzactiilor transfrontaliere (DAC6).

AGENDA

Tema abordata in cadrul conferintei

Preturile de transfer in contextual pandemiei de COVID-19

Conditiile economice unice si aproape fara precedent, care rezulta si din raspunsurile guvernelor la COVID-19, au dus la provocari practice pentru aplicarea principiului valorii de piata. De exemplu, pandemia poate ridica probleme noi sau poate exacerba in complexitate sau amploare aparitia anumitor probleme privind preturile de transfer: efectuarea analizei de comparabilitate in lipsa datelor comparabile contemporane, acceptabilitatea pierderilor si alocarea costurilor cauzate de pandemie, efectul interventiei guvernamentale asupra preturilor de transfer, efectul pandemiei asupra APA existente sau in curs de negociere.