Grant Thornton Romania

Grant Thornton este o retea de firme independente care ofera servicii de audit, consultanta fiscala si financiara, cu peste 58.000 de angajati si parteneri in peste 130 de tari cu un obiectiv comun, acela de a ajuta companiile sa isi implineasca obiectivele.

De peste 100 de ani, ajutam organizatiile dinamice sa isi realizeze ambitiile strategice. Fie ca este vorba despre crestere financiara, despre reglementari si managementul riscurilor, despre optimizarea operationala, ori despre realizarea asteptarilor tuturor celor interesati de societatea dumneavoastra, noi putem fi de ajutor. Organizatiile ambitioase trebuie sa analizeze atent implicatiile fiscale ale activitatii lor, pentru a castiga increderea si a face fata concurentei.

La Grant Thornton, consultanta fiscala este o parte importanta a activitatii, iar echipe de consultanta premiate in diverse arii de expertiza va pot oferi o gama variata de solutii, indiferent de dimensiunea afacerii dumneavoastra sau de provocarile de care aveti parte. Ca si in anii precedenti, practica noastra de consultanta fiscala in Romania a obtinut un scor ridicat in topul World Tax 2021 si World Transfer Pricing 2021, alcatuit de International Tax Review.

Avand responsabilitate fata de afacere, liderii se afla in situatia de a explora teritorii necunoscute. Noile provocari si cerinte impun un nou mod de gandire in motivarea oamenilor din organizatie, in definirea strategilor de profitabilitate si de a fi mereu pregatiti pentru situatii neprevazute. Viitorul apartine acelora care imagineaza si creeaza noi posibilitati si se adapteaza rapid la schimbari. Cu ajutorul consultantilor nostri puteti vedea imaginea afacerii in ansamblul ei si va puteti planifica in mod strategic urmatoarele actiuni pentru viitor.
Investim din energia noastra pentru a va asculta si a construi relatii, pentru a va intelege ingrijorarile si pentru a va oferi o experienta de colaborare mai personala, agila si pro activa.

Lucram in ritmul care conteaza. Cel al clientilor nostri. De aceea noi promovam o gandire proaspata, din perspective diverse, cu scopul de a identifica cele mai bune solutii.

Nu prezicem viitorul. Va ajutam sa il modelati.

Str. Barbu Vacarescu nr. 313-315, et. 5, Bucuresti, Romania • Tel. +40 21 32 02 328 • Fax +40 21 32 02 327 • office@ro.gt.com • www.grantthornton.ro

VORBITORI

Mariana Moldovan

SENIOR MANAGER IMPOZITE INDIRECTE, GRANT THORNTON ROMANIA

Mariana Moldovan este Senior Manager in cadrul Departamentului de Taxe Indirecte al Grant Thornton Romania si coordoneaza o echipa de consultanti dedicati practicii de taxe indirecte. Mariana este licentiata a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucurestisi detine o diploma de masterat in Managementul Riscului Financiar International. Este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR) si a obtinut specializarea in domeniul TVA din Uniunea Europeana in cadrul programului international de certificare ADIT. Ea a acumulat expertiza pofesionala in domeniul fiscal in cadrul Grant Thornton, precum si in firme globale de consultanta, inclusiv din BIG4. Avand specializare in legislatia de TVA la nivel european, Mariana a sustinut si coordonat proiecte complexe, ce au acoperit intreg spectrul de TVA, precum elaborarea de opinii cu impact fiscal local si international, proiecte de diligenta fiscala, restructurare fiscala, rambursari de TVA, conformitate de TVA si revizuire de proceduri interne in domeniul fiscal. De asemenea, ea a asistat cu succes companii globale din industrii diverse, precum: FMCG, productie, retail, real estate, energie, IT, automotive etc., in timpul inspectiilor fiscale. In calitate de expert in domeniul TVA, Mariana a sustinut multiple sesiuni de pregatire profesionala, oferind training de specilitate echipelor financiare si comerciale ale clientilor. Este o prezenta constanta in cadrul evenimentelor profesionale pe tematici fiscale, conferinte si seminarii, in calitate de speaker, prezentand intr-o mariera practica, ultimele noutati in materie de TVA.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

TVA: provocari si solutii in cadrul inspectiilor fiscale

  • Subiecte de actualitate in cadrul inspectiilor fiscale
  • Deductibilitatea TVA aferenta achizitiilor de servicii intra-grup 
  • Justificarea scutirii de TVA in cazul livrarilor intracomunitare de bunuri