Marzars Romania

Mazars este un parteneriat international, ce ofera servicii integrate de audit si consultanta contabila, fiscala, financiara si juridica. Operand in peste 90 de tari si teritorii din intreaga lume, Mazars se bazeaza pe expertiza a 42.000 de profesionisti – 26.000 in parteneriatul integrat Mazars si 16.000 prin Mazars North America Alliance – pentru a asista clienti de toate dimensiunile, in fiecare etapa a dezvoltarii lor.

In Romania, Mazars are o experienta de 26 de ani in audit, servicii de consultanta fiscala, financiara, contabila, HR si salarizare. Puterea companiei consta in oamenii cu care lucreaza – echipa locala cuprinde 7 parteneri si 230 de profesionisti.

Mazars colaboreaza cu fiecare client in parte pentru a le oferi solutii fiscale care sa ii ajute sa isi atinga obiectivele strategice. Clientii companiei beneficiaza de capacitatea de a imbina armonios expertiza tehnica a profesionistilor Mazars cu perspectiva globala si cunostintele locale.

Pentru a veni in sprijinul business-urilor din intreaga lume, expertii legali si fiscali, la nivel global, ai Mazars au creat un instrument interactiv de monitorizare – COVID-19 Global Tax and Law Tracker – pentru a ajuta companiile sa inteleaga legislatia si masurile fiscale care le afecteaza afacerea. Acest instrument le permite acestora sa selecteze tarile, legislatia si masurile fiscale pe care trebuie sa le cunoasca, oferindu-le acces imediat la informatiile relevante pentru ei.

Pipera Globalworth Campus Building B, Str. Ing. George Constantinescu, nr. 4B et. 5, sector 2, Bucuresti, Romania Tel: 031 229 2600 • Mazars.Comunicare@mazars.ro • www.mazars.ro

VORBITORI

Bianca Vlad

Tax Partner, Mazars

Bianca are o experienta de peste 20 ani in domeniul fiscalitatii si economiei, care acopera cu precadere proiecte privind TVA (consultanta TVA, rambursari, inregistrare de TVA). Portofoliul sau cuprinde clienti din industrii variate precum retail, productie, imobiliare, servicii financiare, energie, constructii, asigurari si industria farmaceutica. Bianca a redactat numeroase articole pe tema TVA și taxe de accize. In prezent, coordoneaza un grup de lucru din cadrul Camerei de Comert Romano-Americane cu scopul de a imbunatati legislatia in domeniul accizelor. Bianca a absolvit Facultatea de Cibernetica din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si este membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCF).

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

Noutati din perspectiva TVA. Oportunitati si provocari in 2021.

Frauda fiscala privind TVA a fost, este si va fi in continuare un subiect actual, atat in Romania, cat si in Uniunea Europeana. Pentru a estima magnitudinea fenomenului, Comisia UE a realizat un studiu in perioada 2015/2016, care a evidentiat faptul ca nivelul fraudei a ajuns la 150 miliarde de euro, dintre care 50 de miliarde de euro din comertul intracomunitar si 100 miliarde de euro din tranzactiile cu persoanele fizice. Ulterior, pentru a combate acest fenomen, Comisia a adoptat in cursul anului 2016 un plan de actiuni, printre care se numara:

  • pachetul „quick fixes”, care este deja implementat;
  • schimbarea regimului TVA pentru E-commerce, care urmeaza sa intre in vigoare la data de 1 iulie 2021;
  • regimul definitiv de TVA, care ar trebui sa intre in vigoare in luna iulie, anul viitor.