NNDKP Consultanta Fiscala

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen Consultanta Fiscala SRL (NNDKP Consultanta Fiscala) este una dintre primele firme independente de consultanta fiscala de pe piata din Romania ce ofera servicii comprehensive si integrate in acest domeniu, si cea mai mare dintre firmele de profil afiliata unei societati de avocatura de top.

NNDKP Consultanta Fiscala are o reputatie locala si internationala solida, aclamata de ghidurile internationale ca fiind ”un lider de piata” (Chambers & Partners, 2020) care ofera servicii de asistenta fiscala in domeniul taxelor directe si indirecte la cele mai inalte standarde, si care creeaza sinergii prin acces la servicii juridico-fiscale integrate.

Echipa NNDKP Consultanta Fiscala aduce impreuna consultanti fiscali certificati, economisti si avocati specializati in domeniul fiscal, profesionisti ce lucreaza intr-o maniera flexibila si competitiva, activi in birourile din Bucuresti, Timisoara si Cluj-Napoca.

Specialisti ai NNDKP Consultanta Fiscala sunt membri activi ai Centrului de Excelenta in Litigii Fiscale lansat in 2019 de NNDKP (NNDKP CELF) alaturi de care companiile locale si internationale si antreprenorii romani beneficiaza de sprijin pe parcursul tuturor etapelor unui litigiu fiscal, de la stadiul incipient al acestuia pana la faza de litigiu in faaa instantelor romane.

NNDKP Consultanta Fiscala – Bucuresti: Str. Barbu Vacarescu nr. 201, Globalworth Tower, Etaj 18, Sector 2, 020276; Tel: +40 21 201 12 00; Fax: 021.201.12.10; www.nndkp.ro

NNDKP Consultanta Fiscala – Cluj-Napoca: Str. Dorobantilor nr. 48, Etaj 6, 400117; Tel: 0364.229.000; Fax: 0268.547.822;  

NNDKP Consultanta Fiscala – Timisoara: Str. Coriolan Brediceanu, nr. 10, City Business Centre, Cladirea B, Et. 5, 300 011; Tel: 0256.202.133; Fax: 0256.202.146.

VORBITORI

Alexandru Aparaschivei

PARTENER, NNDKP CONSULTANTA FISCALA

Alexandru Aparaschivei este Partener in cadrul departamentului de Consultanta Fiscala al NNDKP si are o experienta de peste 14 ani in fiscalitate, fiind specializat in domeniul TVA. El conduce practica de impozitare indirecta a NNDKP, realizand diverse proiecte de fiscalitate: consultanta, aparare si suport in timpul controalelor si disputelor fiscale, tranzactii, raportare de TVA, traininguri personalizate. Alexandru este implicat semnificativ si in aspecte de procedura fiscala, in particular in zona de facilitati la plata taxelor (esalonari, restructurari, amnistii, etc.). De asemenea, el are experienta in impozitare internationala, impozite specifice si taxe locale. In activitatea sa, Alexandru lucreaza pentru clienti din toate industriile, cu precadere in energie si resurse, produse industriale, servicii financiare si retail si bunuri de larg consum. Alexandru este Consultant Fiscal autorizat si membru in diferite grupuri de lucru tehnice care colaboreaza cu autoritatile romane la elaborarea de proiecte legislative in domeniul fiscalitatii.

AGENDA

Tema abordata in cadrul conferintei TaxEU Forum

Buna credinta vs. evaziune si abuz in TVA

Respingerea TVA deductibila reprezinta o zona de prim interes pentru fisc pentru ca se pot obtine venituri suplimentare semnificative. Practica a aratat doua metode principale ale fiscului in acest sens: sanctionarea cumparatorului de buna credinta pentru comportamentul fiscal inadecvat (evaziune, abuz, etc.) al furnizorului respectiv refuzul deducerii TVA pe motiv ca nu se poate face dovada ca bunurile si mai ales serviciile achizitionate sunt in folosul operatiunilor taxabile respectiv. Deja bogata in materia deducerii TVA in cazurile de frauda/evaziune fiscala, in 2020, jurisprudenta Curtii de Justitie a Uniunii Europene s-a imbogatit cu decizii care au potentialul de a schimba paradigma in domeniu. Noile decizii pot fi relevante si cazurile in care TVA este respinsa pe motiv ca achizitiile nu sunt in folosul operatiunilor impozabile din cauza lipsei resurselor necesare efectuarii operatiunii sau pentru ca achizitia nu era necesara.