11-12 MARTIE 2021 • EDITIE ONLINE
Rezerva loc

Vorbitori

Alex Milcev

Partner ― Tax & Law Leader, EY Romania

Alexander este Partener in cadrul Departamentului de consultanta fiscala, lider al Departamentului de consultanta fiscala si juridica din cadrul EY Romania. Alexander s-a alaturat EY in anul 2002 si are o experienta de peste 20 de ani in acordarea de consultanta si in a lucra cu companiile multinationale. El are o experienta remarcabila in: fiscalitate corporate si internationala, preturi de transfer, taxe indirecte inclusiv TVA si taxe vamale, analiza-diagnostic din punct de vedere fiscal, inspectii fiscale, dezvoltarea si implementarea de proiecte internationale de structurare fiscala, consultanta si conformitate in prezent in domeniul fiscalitatii corporate, consultanta in structurarea investitiilor. Este membru fondator al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania si a publicat numeroase articole in “International Tax Review”, “Euromoney”, “The Business Review” si alte reviste pe subiecte fiscale si de reglementare. Detine o diploma de licenta in Economie de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si o diploma de licenta in Drept de la Universitatea Bucuresti.

Angela Rosca

Managing Partner Taxhouse, Leader al Grupului de Lucru pe Fiscalitate 2021 in cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei

Angela este partener fondator al Taxhouse si membra in Consiliul de administratie al Taxand la nivel global. Ea are peste 25 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta, precum si experienta in industrie in finante-contabilitate la o firma globala de bunuri de larg consum. Angela este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme fiscale. leader al grupului de fiscalitate al Romanian Business Leaders, membru activ in grupurile de lucru pe probleme fiscale al Consiliului Investitorilor Straini si AmCham din Romania si reprezinta mediul de afaceri in dialogul permanent cu Guvernele si Parlamentul ca leader al grupului de fiscalitate al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei in 2016 si 2021. Lucrand cu companii multinationale si mari companii romanesti sau regionale, precum si cu antreprenori romani, ea acorda consultanta pentru restructurari fiscale si impozitare directa si indirecta pentru o serie larga de activitati corporatiste si tranzactii, inclusiv fuziuni si achizitii, reorganizari etc., pentru clienti din diverse domenii, precum fonduri de investitii, companii in domeniul infrastructurii, domeniul bunurilor de larg consum, banci si companii de leasing, companii farmaceutice si companii in domeniul imobiliar, banci de investitii globale active pe piata de capital din Romania etc. Angela este licentiata a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a programului de MBA al Institutului de Afaceri si Administrare Publica a Universitatii Washington, Seattle, SUA.

Daniel Anghel

PARTNER, LIDERUL DEPARTAMENTULUI DE CONSULTANTA FISCALA SI JURIDICA, PWC ROMANIA

Daniel Anghel este Liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica al PwC Romania si coordoneaza o echipa de 250 de consultanti fiscali si avocati. In acelasi timp, el este Liderul echipei de impozite indirecte din cadrul PwC Europa Centrala si de Est, care cuprinde echipele de taxe indirecte din 29 de tari din intreaga regiune. Cunoscut expert in domeniul TVA, proceduri vamale, comert international si probleme legate de managementul planificarii fiscale, Daniel este , de asemenea, Trezorier al Consiliului Investitorilor Straini si coordonator al Echipei de Fiscalitate din cadrul „Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei”. De-a lungul carierei sale, a lucrat la proiecte complexe pentru companii importante din energie, petrol și gaze, industria constructoare de autovehicule, comertul cu amanuntul si industria farmaceutica, dar si in sectorul public. Este licentiat in Stiinte Economice in cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti si detine un Certificat Profesional in Management la Open University prin intermediul London Business School.

Gabriel Biris

Partner, Biris Goran

Gabriel Biris este partener fondator al societatii de avocatura Biris Goran, si avocat de business cu peste 23 de ani de experienta in toate aspectele fiscalitatii, precum structurare fiscala, conformitate, inspectii si litigii fiscale. Este recunoscut la scara larga pentru activitatea sa profesionala, dar si pentru eforturile depuse pentru modernizarea legislatiei si administratiei fiscale in sprijinul mediului de afaceri din Romania. Intre decembrie 2015 si septembrie 2016 Gabriel a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor. In timpul mandatului a promovat in fata Comisiei Europene ideea TVA-ului bazat pe taxa inversa, iar in iunie 2016 a reprezentat Romania in cadrul First Inclusive Framework of OECD’s Anti-Beps Plan (primului cadru incluziv al planului OCDE privind anti-beps) din Kyoto, Japonia. Gabriel este de asemenea implicat activ in Ready Nation Ro, un ONG romanesc sustinut de Ready Nation US, care are ca scop determinarea unui numar mare de oameni de afaceri din Romania sa se implice in crearea unor politici publice cu impact asupra educatiei timpurii. Gabriel este autorul a doua carti: „Despre Fiscalitate si Competitivitate” si „Despre Fiscalitate si Bun Simt, ambele publicate in 2012, si coautor al lucrarii „Controverse in fiscalitate” publicata in 2011. Editia 2019 a Chambers Europe l-a desemnat, pentru al doisprezecelea an consecutiv, drept „highly recommended” in domeniul fiscalitatii din Romania.

Dan Schwartz

Managing Partner, RSM Romania

Dan Schwartz este co-fondator si Managing Partner al RSM Romania, si unul dintre expertii recunoscuti in fiscalitate in Romania. Dan este certificat drept consultant fiscal, auditor financiar si expert contabil, si este specializat in preturi de transfer si taxare internationala. Portofoliul lui de clienti include companii din industrii precum divertisment si media, productie, retail, hospitalitate, gambling, marketing si educatie. Dan a contribuit deseori la dezvoltarea si actualizarea contextului legislativ, prin participarea in grupuri de lucru ale Coalitiei pentru Romania.

Anca Grigorescu

Partener, bpv Grigorescu Stefanica

Anca Grigorescu este unul dintre partenerii fondatori ai societatii bpv Grigorescu Stefanica si conduce departamentele de Drept fiscal si Dreptul muncii si beneficii. Ea este si coordonatoarea echipei care se ocupa de sectorul farmaceutic. Cunostintele aprofundate ale Ancai in probleme fiscale, precum si cei 20 de ani de experienta, o situeaza printre cei mai buni avocati din domeniu, avand in vedere consultanta oferita in materia structurarilor fiscale. Anca asista clientii cu privire la aspecte fiscale transnationale, structurari fiscale pentru investitii viitoare, restructurare si optimizare fiscala anterioare vanzarii. In plus, se implica in situatiile de organizare interna, cum ar fi administrarea lichiditatilor, supra-indatorare si preturi de transfer. Expertiza Ancai acopera si finantarea societatilor, cu accent pe proiecte de energie si imobiliare. Activitatea profesionala a Ancai include participarea in diverse comisii legislative pentru modificari ale legislatiei fiscale si de dreptul muncii. Anca Grigorescu a primit premiul de Excelenta in Dezvoltarea Profesiei de Avocat pentru categoria Taxe si Fiscalitate de mai mule ori in cadrul evenimentului Gala Lady Lawyer din 2014, 2015 si 2018. De asemenea, expertiza sa este recunoscuta la nivel international, Anca fiind recomandata de catre cele mai renumite publicatii internationale de profil, Chambers and Partners, Legal 500 si ITR World Tax.

Dan Barascu

Partener Coordonator Servicii Fiscale, BDO Romania

Dan este Partenerul coordonator al departamentului de taxe al BDO Romania de 8 ani si ocupa totodata si functia de International Tax Coordinator precum si membru in diferite departamente profesionale din cadrul retelei internationale BDO. Are o experienta de peste 20 ani in domeniul consultantei fiscale, al conformarii si planificarii fiscale pentru companii dintr-o gama larga de sectoare de activitate, acumuland experienta relevanta in domeniu. De asemenea, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali (CCF), precum si al CECCAR. Activitatea sa profesionala presupune si prezenta activa in grupurile de lucru constituite pentru imbunatatirea si digitalizarea serviciilor fiscale din cadrul BDO International, dar a legislatiei fiscale din Romania din cadrul American Chamber of Commerce (AmCham) si Foreign Investors Council (FCI). Totodata, Dan este trainer si speaker in cadrul BDO, cursurile sale fiind recunoscute pentru maniera profesionala profunda,si originala cu care abordeaza subiectele fiscale in cadrul trainingurilor si conferintelor.

Nadia Oanea

Partner, Grant Thornton Romania

Dan Manolescu

Presedinte, Camera Consultantilor Fiscali, Tax Partner – Soter & Partners

S-a alaturat grupului Soter & Partners in anul 2001, ca Tax Partner, cu o vasta experienta in domeniul consultantei fiscale acumulata in KPMG in perioada 1997-2000. Dan Manolescu este Doctor in Economie (titlu acordat de ASE Bucuresti) si absolvent al Facultatii de Drept a Universitatii din Craiova. Din 2007 este Consultant Fiscal, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, unde in prezent detine functia de Presedinte. Din 2008 este si Auditor Financiar. In ianuarie 2013 a fost numit Secretar de Stat in cadrul Ministerului Finantelor Publice unde a coordonat procesul de rescriere a Codului Fiscal si a Codului de Procedura Fiscala care au intrat in vigoare incepand cu anul 2016. In 2016 a primit titlul de Eisenhower Fellow. A revenit in echipa Soter in octombrie 2015 in calitate de Tax Partner.

Bianca Vlad

Partner, Tax Advisory Services, Mazars

Dragos Doros

Partener, KPMG Romania

Dragos, Partener Consultanta fiscala, are peste 24 de ani de experienta, atat in sectorul privat, in domeniul consultantei fiscale cat si in administratia publica centrala, ca Presedinte al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF) si Director in cadrul Directiei de Legislatie si Impozite Directe din Ministerului Finantelor Publice. De cand s-a alaturat echipei KPMG, a avut un rol esential in construirea uneia dintre cele mai bune practici de Consultanta Fiscala din Romania. Dragos a lucrat cu clienti din numeroase sectoare de activitate si industrii, utilizandu-si experienta si cunostintele dobandite in sectorul privat si in cel public privind legislatia si administrarea fiscala din Romania.

Alexandru Aparaschivei

Partener, NNDKP Consultanta Fiscala

Alexandru Aparaschivei este Partener in cadrul departamentului de Consultanta Fiscala al NNDKP si are o experienta de peste 14 ani in fiscalitate, fiind specializat in domeniul TVA. El conduce practica de impozitare indirecta a NNDKP, realizand diverse proiecte de fiscalitate: consultanta, aparare si suport in timpul controalelor si disputelor fiscale, tranzactii, raportare de TVA, traininguri personalizate. Alexandru este implicat semnificativ si in aspecte de procedura fiscala, in particular in zona de facilitati la plata taxelor (esalonari, restructurari, amnistii, etc.). De asemenea, el are experienta in impozitare internationala, impozite specifice si taxe locale. In activitatea sa, Alexandru lucreaza pentru clienti din toate industriile, cu precadere in energie si resurse, produse industriale, servicii financiare si retail si bunuri de larg consum. Alexandru este Consultant Fiscal autorizat si membru in diferite grupuri de lucru tehnice care colaboreaza cu autoritatile romane la elaborarea de proiecte legislative in domeniul fiscalitatii.

Mitel Spataru

Tax Partner, Crowe Romania

Mitel Spataru  s-a alaturat echipei FiNEXPERT in anul 2004 si a devenit partenerul coordonator al departamentului de Taxe & Corporate  in anul 2014. Mitel are o vasta experienta profesionala de 10 de ani in domeniul financiar – contabil si  de peste 10 in aria de expertiza fiscala. Pe parcursul carierei sale profesionale el a asistat numeroase companii cu capital privat, romanesti sau internationale, sa identifice si sa gestioneze cu succes problemele fiscale, a coordonat numeroase  proiecte, de la revizii si audituri fiscale, la asistenta in tranzactii si controale fiscale. Mitel este licentiat al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si absolvent al unui masterat in domeniul “Contabilitate Internationala” – Facultatea de Contabilitate si Sisteme Informatice de Contabilitate Academia de Studii Economice din Bucuresti din cadrul Academia de Studii Economice din Bucuresti. Este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din 2007 si detine doua certificari internationale ADIT (Advanced Diploma in International Taxation) in materia principiilor impozitarii internationale si preturilor de transfer.
De asemenea, este speaker la numeroase conferinte si seminarii pe problematici fiscale si membru activ in grupurile de lucru in domeniul fiscal din cadrul AmCham, CCIFER si RBL.

Cristian Radulescu

Partner, Taxhouse-Taxand Romania

Cristian este partener fondator al Taxhouse si are 20 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta. El este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Cristian lucreaza cu companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, expertize judiciare si extrajudiciare, revizii fiscale, etc. Cristian este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006. Cristian este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme de TVA si impozitare directa. Proiectele sale recente includ asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, expertize fiscale, due diligence fiscal, structurare fiscala pentru investitii imobiliare, reprezentare fiscala pentru largi multinationale din domeniul farmaceutic, consultanta continua oferita unor companii multinationale din domeniul bunurilor de larg consum, telecomunicatii, auto etc. Cristian este licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Mariana Vizoli

Independent Tax Consultant

Mariana Vizoli a avut o cariera de 18 ani in cadrul Ministerului Finantelor Publice, unde a indeplinit mai multe functii, printre care director, director general adjunct, director general al Directiei generale de legislatie Cod fiscal si reglementari vamale si secretar de stat pe probleme de fiscalitate. A facut parte din echipa de lucru care a elaborat primul Cod fiscal in anul 2004. In perioada de preaderarere a coordonat grupul de lucru din Ministerul Finantelor Publice care a elaborat Documentul de pozitie – Fiscalitate – TVA, in vederea alinierii legislatiei nationale in domeniul TVA cu acquis-ul UE. Ulterior a coordonat doua proiecte finantate din fonduri PHARE, primul avand ca scop transpunerea in legislatia nationala a directivelor UE in domeniul TVA incepand cu data aderarii. Scopul celui de-al doilea proiect a constat in diseminarea rezultatelor proiectului PHARE de transpunere a acquis-ului UE si a constat in publicarea de brosuri, participarea la conferinte si seminarii cu mediul de afaceri si cu personalul ANAF, crearea paginii Webinfo.tva. Doamna Vizoli a sustinut peste 20 de conferinte si seminarii in Bucuresti si in provincie in scopul diseminarii rezultatelor proiectului mentionat. Doamna Vizoli a coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal si a tuturor actelor normative date in aplicarea Codului fiscal – Titlul VII – TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finantelor publice. A sustinut numeroase conferinte si seminarii pe probleme de fiscalitate, atat pentru instruirea inspectorilor fiscali din A.N.A.F., cat si cu reprezentanti ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultantilor Fiscali, CECCAR, Camera de Comert si Industrie, WTIB si alti organizatori de evenimente/formare profesionala. A fost membra in Comisia Fiscala Centrala din cadrul Ministerului Finantelor Publice si reprezentant al Romaniei la Comitetul fiscal al UE in perioada 2005-2016. In prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter & Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultantilor Fiscali, fiind implicata in activitatea de consultanta fiscala, sustinerea de seminarii si conferinte pe probleme de fiscalitate. Reprezinta Camera Consultantilor Fiscali la sedintele CFE (Confederatia Fiscala Europeana), unde se dezbat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeana si se analizeaza modul de aplicare a deciziilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene. In 2019 doamna Vizoli a lansat cartea TVA de la A la Z Ghid practic, o constructie fundamentata pe experienta multor ani de practica. Doamna Vizoli, specialist ancorat temeinic in fiscalitate si bun intelegator al acestor realitati volatile, compune si descompune pe intelesul tuturor explicatiile greoaie ale legii, traducandu-le prin exemple simple si clare – peste 200 de exemple, uneori adevarate tipare pe care cititorul sa isi poata aseza si dezlega propria situatie practica.

Alina Andrei

Partener, Cabot Transfer Pricing in Cooperation with Biris Goran

Alina Andrei este partener in cadrul societatii Cabot Transfer Pricing si are experienta in pregatirea dosarului de preturi de transfer din anul 2008, anul publicarii Ordinului 222 / 2008 privind preturile de transfer. Pana in prezent, Alina a asistat mai mult de 200 de societati locale si din Uniunea Europeana in pregatirea si documentarea dosarului preturilor de transfer si a asistat mai mult de 40 de societati la controale ale dosarului TP. Alina este membru CCF si a absolvit in februarie 2018 programul de Executive MBA din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri de la Viena. Anterior, Alina a lucrat ca specialist de impozite si taxe in cadrul grupului Lukoil Romania, in departamentul de preturi de transfer al KPMG si Big4 si in Ministerul de Finante (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili).

Daniela Zar

Partener, TPA Romania

Daniela are experienta de 16 ani in domeniul fiscal, din care 6 ani petrecuti in cadrul departamentului de fiscalitate al unei companii Big4. Daniela este membru ACCA din 2009 si membru al Camerei Consultantilor Fiscali din 2011. Ea a fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala pentru numeroase companii romane si internationale, furnizand asistenta in domenii precum: planificare si optimizare fiscala, revizuiri fiscale, due diligence, proiecte in domeniul preturilor de transfer, asistenta in cadrul tranzactiilor si proiectelor M&A, sustinerea de cursuri in domeniul fiscal, consultanta pe probleme ce vizeaza impozite directe, impozite cu retinere la sursa, taxare personala, taxe indirecte sau taxe locate.

Alin Irimia

Partner, National Practice Leader – Trasfer Pricing, BDO Romania

Doina Georgescu

Partner, Head of Tax, RSM Romania

Doina are o experienta de peste 20 ani in proiecte de taxare nationale si internationale, iar de 13 ani conduce intreg departamentul de Taxe al RSM Romania. Este specializata in consultanta pe proiecte fiscale complexe, proiecte de transfer pricing, proiecte de due-dilligence si de restructurare. In portofoliul sau de clienti se regasesc unii dintre cei mai mari jucatori de pe piata locala, din industrii precum divertisment, FMCG, retail, IT si auto.

Raluca Andrei

Partner Tudor, Andrei si Asociatii

Raluca este avocat partener in cadrul Tudor, Andrei si Asociatii, biroul de avocatura afiliat BDO Romania, detinand anterior pozitia de partener in cadrul unei alte case de avocatura locale cu afiliere internationala. De-a lungul celor 19 ani de experienta profesionala, Raluca a gestionat cu succes litigii comerciale si de contencios administrativ si fiscal si a coordonat proiecte si tranzactii complexe in diverse industrii. In contextul colaborarii cu echipa de taxe a BDO, Raluca a dezvoltat practica de contencios fiscal in cadrul Tudor, Andrei si Asociatii, cu focus pe zona de TVA, impozit pe profit si preturi de transfer.

Gabriela Bancescu

Director, Divizia Prețuri de Transfer, EY Romania

Gabriela  este Director in cadrul departamentului de Asistenta Fiscala al EY Romania, Divizia Preturi de Transfer. Membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, Gabriela a absolvit facultatea de Relatii Internationale in cadrul  Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti. Gabriela are mai mult de 16 ani experienta in domeniul consultantei fiscale in ceea ce priveste consilierea si lucrul cu societati comerciale multinationale pe diferite aspecte fiscale internationale. Detine o experienta vasta in fiscalitate internationala, activitate de consultanta in structurarea investitiilor internationale, preturi de transfer, eficienta modelului operational si restucturarea prezentei in afaceri. Clientii sai includ mari companii farmaceutice, companii din domeniul petrolului si gazelor, companii imobiliare, companii din sectorul energiei electrice si utilitatilor, de consultanta, telecomunicatii si IT, banci si institutii financiare.

Cristina Randjak

Avocat Senior Coordonator, bpv Grigorescu Stefanica

Cristina este avocat senior coordonator in echipa bpv Grigorescu Stefanica, oferind consultanta in Dreptul muncii, Taxe si Proprietate intelectuala. Activitatea ei acopera toate aspectele legate de relatiile de munca, tranzactiile de externalizare si legislatia tranzactionala privind angajarea. In plus, Cristina are o vasta experienta in probleme fiscale, oferind sfaturi de drept fiscal si de securitate sociala, precum si consultanta fiscala tranzactionala. Expertiza sa acopera o gamă larga de industrii, inclusiv energie, comert, automobile, farmaceutice si servicii medicale. De-a lungul anilor, Cristina s-a implicat activ in sustinerea imbunatatirii legislatiei muncii, in special a Codului Muncii si a legii dialogului social, actionand in numele AmCham România. In 2012, a fost co-presedinte al comitetelor pentru munca, educatie, achizitii publice si fonduri structurale ale AmCham Romania. Cristina este autorul mai multor articole pe diverse teme legate de taxare, impozitarea fortei de munca si legea achizitiilor publice. Inainte de a se alatura firmei noastre, Cristina a fost avocatul intern al unei mari companii farmaceutice din Romania.

Andreea Munteanu

Tax Director Corporate & International Tax, BDO Romania

Andreea este director in cadrul BDO si are o experienta de peste 12 ani in consultanta fiscala si BDO. Andreea are o vasta experienta in impozite directe si indirecte, principala ei expertiza fiind impozitul pe profit si taxarea internationala. Pe parcursul carierei, ea a fost responsabila de coordonarea si realizarea a numeroase revizii fiscale, due diligence, reorganizari (fuziuni, divizari, transfer de business, schimb de actiuni etc), precum si de furnizarea de consultanta fiscala la cerere. Andreea are experienta atat cu clienti locali, cat si internationali din varii industrii. Pe parcursul carierei, aceasta a fost detasata si in industrie, unde a ocupat pozitia de manager de taxe al unui grup de companii farmaceutice, aflate printre liderii de piata din industrie

Adrian Deaconu

Director, Taxhouse-Taxand Romania

Adrian are peste 15 ani de experienta profesionala in impozitare internationala si locala la Taxhouse si o firma globala de consultanta, este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali (2011) si membru ACCA (2011). Cu un accent pe impozitarea directa, Adrian este implicat in proiecte pentru societati din Romania si companii multinationale in zona de structurare si tranzactii transfrontaliere precum si in consultanta fiscala internationala pe o gama larga de activitati corporative, proiecte de due diligence fiscal, asistenta fiscala in cazul fuziunilor si achizitiilor, conformitate fiscala in zona impozitelor directe si indirecte. Principalele tranzactii recente includ asistenta in restructurarea unor companii activand in industrii precum transport, constructii sau retail, due diligence fiscal si consultanta pentru clienti din diverse industrii cum ar fi productie, comert, servicii medicale sau imobiliare. Adrian este licentiat in Contabilitate si Informatica de gestiune de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si este absolvent de ACCA.

Oana Constantin

Tax Partner, RSM Romania

De peste 20 de ani in echipa RSM, Oana este in prezent Partener in departamentul de Taxe, unde conduce Divizia Payroll. Expertiza ei se concentreaza pe taxarea nationala si internationala a persoanelor fizice; de-a lungul anilor, a dezvoltat si sustinut ateliere si cursuri despre taxarea persoanelor fizice. Oana a facut parte din grupuri de lucru organizate de Ministerul Finantelor Publice si a contribuit la imbunatatirea Codului Fiscal.

Alex Slujitoru

Director / Avocat, Radu si Asociatii SPRL

Alex Slujitoru este Director in cadrul practicii de Politici si Controverse fiscale a societatii de avocati Radu si Asociatii SPRL.

Experienta sa profesionala este vasta si include numeroase proiecte de succes constand in asistarea si reprezentarea contribuabililor din diverse industrii (precum industria grea, trading de cereale, energie, retail, oil&gas) in dispute fiscale impotriva autoritatilor romane, de la rambursari de TVA, accize, solicitari de dobanzi pentru restituiri sau rambursari intarziate, anularea actelor de modificare sau nemodificare a bazei de impunere, anularea compensarilor nelegale, suspendarea deciziilor de impunere, etc).

Alex este inclus de renumitele publicatii Legal 500 in categoria „Next Generation Partners” si respectiv de Chambers & Partners in categoria ”Associates to watch” cu privire la expertiza sa in materia disputelor fiscale. Este un vorbitor frecvent in cadrul conferintelor si seminariilor nationale de drept fiscal si drept procedural fiscal.

Alex este licentiat in drept al Universitatii din Bucuresti si membru al Baroului Bucuresti din 2008. De asemenea, detine o diploma de master in Drept Civil acordata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

Iulia Dragomir

Avocat Senior Coordonator, bpv Grigorescu Stefanica

Iulia este avocat senior coordonator in echipa bpv Grigorescu Stefanica. Activitatea sa se concentreaza in principal pe aspecte de drept fiscal, achizitii publice, concurenta si dreptul muncii. Este implicata, de asemenea, in proiecte din domeniul comercial si domeniul resurselor naturale, cu precadere in sectorul de petrol si gaze. A dobandit o vasta experienta in gestionarea proiectelor complexe pentru clienti locali si internationali, inclusiv proiecte de structurare fiscala a tranzactiilor. In domeniile amintite, sustine in mod constant sesiuni de instruire pentru angajatii clientilor, menite sa contribuie la intarirea echipelor interne ale clientilor, prin o mai buna intelegere a legislatiei, dar si prin identificarea, depasirea si evitarea unor situatii practice de natura a expune clientii, din punct de vedere juridic. Totodata, Iulia are experienta in elaborarea de propuneri de modificare legislativa, implicandu-se in dezvoltarea si implementarea cadrului legislativ din Romania cu privire la dreptul fiscal, dreptul concurentei, achizitii publice si alte domenii.

Georgiana Matei

Senior Manager, Taxhouse-Taxand Romania

Georgiana are 9 ani de experienta profesionala in domeniul consultantei fiscale, acumulata in cadrul Taxhouse si in firme globale de consultanta si este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. Ea este specializata in impozitare directa locala si internationala, experienta sa acorperind inclusiv partea de taxare a persoanelor fizice. Principalele proiecte in care a fost implicata includ consultanta fiscala, structurare tranzactii, revizii si due diligence fiscal atat pentru clienti locali cat si pentru entitati multinationale ce activeaza in domenii precum industria farmaceutica, comert, fonduri de investitii si sectorul imobiliar. Georgiana are un master in Managementul Riscului Financiar Bancar si este licentiata a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar la momentul actual urmeaza programul de certificare ADIT.

Adrian Serban

Tax Partner, RSM Romania

Adrian are o experienta de peste 10 ani in domeniul fiscal, cu accent pe diverse aspecte legate de taxarea directa si internationala, printre care: impozitarea persoanelor fizice, impozit pe profit, impozit pe veniturile nerezidentilor, preturi de transfer, proiecte de revizuire fiscala, audit, si due dilligence. Inainte de a se alatura echipei RSM, Adrian a lucrat in diverse companii de consultanta fiscala si a condus departamentul de consultanta fiscala al celui mai mare magazin online din estul Europei cu prezenta in 4 tari din regiune.

Octavian Marian

Avocat Senior, bpv Grigorescu Stefanica

Octavian este un avocat experimentat ce face parte din echipa de solutionare a litigiilor a bpv Grigorescu Stefanica. Experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea companiilor straine si locale in proceduri prelitigioase si in litgii complexe, care rezulta din probleme fiscale si administrative, executarea sau rezilierea diverselor tipuri de contracte, emiterea deciziilor autoritatilor publice, complexe activitati de recuperarea de creante si proceduri de insolventa. De asemenea, experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea clientilor straini si locali in litgii complexe ce rezulta din probleme comerciale si penale.

Nina Sava

Senior Manager, Impozite Indirecte, EY Romania

Nina este Senior Manager in cadrul departamentului de Asistenta fiscala al EY Romania cu 17 ani de experienta profesionala, fiind specializata in materia TVA. In ultimii ani, Nina s-a ocupat cu precadere de proiecte constand in asistenta in timpul inspectiilor fiscale, oferind expertiza de TVAin toate fazele unui litigiu fiscal. Aceasta are experienta in promovarea cererilor preliminare la Curtea de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) pentru clarificarea Directivei europene de TVA, precum si valorificarea deciziilor CJUE in cauzele deduse judecatii instantelor nationale. Nina detine o diploma in economie emisa de Academia de Studii Economice din Bucuresti si o diploma in drept emisa de Universitatea Bucuresti. Din anul 2009 este membru al Asociatiei Contabililor autorizati din UK (ACCA) si membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR), iar din anul 2016 si expert judiciar in materie de TVA.

Sorin Biban

Tax Senior Manager, Biris Goran

Sorin s-a alaturat echipei Biris Goran in 2008 in calitate de consultant fiscal senior, activand in domeniu inca din 2004. Fiind un membru cheie al echipei de taxe, Sorin ofera asistenta unui numar mare de clienti din diverse sectoare de activitate, inclusiv in relatia cu autoritatile fiscale, ce implica pregatirea de contestatii, acordarea de asistenta la fata locului in timpul inspectiilor fiscale, precum si consultanta privind aspecte de natura fiscala. Sorin este specialist in domeniul taxei pe valoarea adaugata, iar printre specializarile sale se mai numara impozitarea directa si aspectele de procedura fiscala. Sorin este membru activ al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.

Vlad Madaras

Senior Manager – Tva, BDO Romania

Vlad face parte din echipa BDO din 2015 si este Tax Manager din 2016, fiind si membru autorizat al Camerei Consultantilor Fiscali. El a acumulat o experienta de peste 10 ani in fiscalitate la o firma de consultanta de top, precum si in Big4. Pe parcursul carierei, a fost responsabil de coordonarea si realizarea a numeroase proiecte de consultanta tinerea evidentei de TVA, asistenta in cadrul inspectiilor fiscale, revizii fiscale, proiecte de audit si due diligence.

Gabriel Stanigut

Tax Manager, TPA Romania

Gabriel este Tax Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand peste 7 ani de experienta profesionala in domeniul fiscalitatii. A asistat clienti importanti activi atat pe piata romaneasca, cat si pe cea internationala, in special grupuri mari care actioneaza in sectorul imobiliar, auto, productie, retail si energie. Gabriel este specializat in servicii de consultanta fiscala in domeniul taxarii internationale, al impozitului pe profit, al TVA si al impozitelor si taxelor locale. S-a implicat in proiecte de structurare fiscala internationala, restructurare si reorganizari de afaceri, consultanta fiscala pe teme diverse, due diligence, revizuire fiscala, asistenta la inspectii etc. Are diploma de licenta in afaceri internationale si master in managementul riscurilor. Este consultant fiscal si studiaza in prezent ACCA si ADIT.

Tania Hotca

Avocat, bpv Grigorescu Stefanica

Tania este avocat colaborator în departamentul de Corporate/M&A si Taxe al firmei bpv Grigorescu Stefanica. Ea ofera asistenta clientilor locali si internationali in proiecte de consultanta fiscala in diferite industrii, precum comert, energie si proprietate imobiliara. Activitatea ei include, printre altele, restructurari de activitate, proiecte de due diligence si asistenta pe parcursul inspectiilor fiscale. De asemenea, Tania ofera asistenta pe probleme de drept corporativ, cu accent pe proiectele de reorganizare.

Andreea Cosmanescu

Senior Manager in Departamentul de Asistenta Fiscala, EY Romania

Andreea Cosmanescu este Senior Manager in cadrul departamentului de Asistenta fiscala, divizia ‘Impozit pe venit si contributii de asigurari sociale’ al EY Romania. Cumuland o experienta de peste 13 ani in domeniul fiscalitatii, expertiza sa tehnica acopera proiectarea si implementarea de structuri de remunerare a persoanelor fizice, implicatii fiscale si de asigurari sociale in context national si transnational, asistenta in timpul controalelor fiscale pentru persoanele fizice, analiza de eligibilitate si implementare pentru facilitati fiscale si ajutor de stat, coordonare formalitatilor privind imigrarea si emigrarea personalului in/din Romania. Andreea detine o diploma de master in Fiscalitatea si Contabilitatea patrimoniului, la Academia de Studii Economice si o diploma de licenta atat în Drept cat si in Management Economic. Este membra ADIT (Diplomă nivel avansat in taxare internationala) din iunie 2009, detinatoare a Lucrarii I – Principiile taxarii internationale si membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din 2013.

Vlad Dimitriu

Manager, Taxhouse-Taxand Romania

Vlad are o experienta profesionala de 6 ani la Taxhouse si intr-o firma internationala de consultanta si este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat CECCAR. Experienta lui acopera aspecte fiscale in domeniul procedurii fiscale, impozitului pe profit, taxarii internationale, impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, TVA, precum si al impozitelor si taxelor locale. Principalele proiecte in care a fost implicat includ expertize fiscale, asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, proiecte de due dilligence fiscal si revizii fiscale, structurare tranzactii, atat pentru clienti locali cat si pentru companii multinationale cu prezenta in Romania ce activeaza in domenii precum comert, agricultura, imobiliare, constructii si infrastructura, productie si energie regenerabila. Vlad este licentiat in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de master Contabilitatea si Fiscalitatea entitatilor economice din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Raluca Nicolae

Tax Manager, RSM Romania

Raluca face parte din Divizia Payroll a departamentului de Taxe al RSM, unde gestioneaza un portofoliu de clienti locali si globali, ofera consultanta pe spete de dreptul muncii si payroll, si contribuie la trainingul profesional al echipei de juniori. Portofoliul sau de clienti include companii din industrii variate, precum: constructii, industria petrolului si a gazelor, farmaceutica, IT, turism, imobiliare, comert si media.