CONFERINTA DE FISCALITATE A ANULUI
10 - 11 MARTIE 2022 • HOTEL JW MARRIOTT
INSCRIE-TE ACUM

Vorbitori

Alex Milcev

Partener, Lider al Departamentului de Asistenta fiscala si juridica, EY Romania

Angela Rosca

Managing Partner, Taxhouse

Angela este partener fondator al Taxhouse si membra in Consiliul de administratie al Taxand la nivel global. Ea are peste 25 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta, precum si experienta in industrie in finante-contabilitate la o firma globala de bunuri de larg consum. Angela este membra in Boardul Romanian Business Leaders si al American International School of Bucharest. Ea este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme fiscale, leader al grupului de fiscalitate al Romanian Business Leaders, membru activ in grupurile de lucru pe probleme fiscale ale Consiliului Investitorilor Straini si AmCham din Romania si reprezinta mediul de afaceri in dialogul permanent cu Guvernele si Parlamentul, fiind leader al grupului de fiscalitate al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei in 2016 si 2021. Lucrand cu companii multinationale si mari companii romanesti sau regionale, precum si cu antreprenori romani, Angela acorda consultanta pentru restructurari fiscale si impozitare directa si indirecta pentru o serie larga de activitati corporatiste si tranzactii, inclusiv fuziuni si achizitii, reorganizari etc., pentru clienti din diverse domenii, precum fonduri de investitii, companii in domeniul infrastructurii, domeniul bunurilor de larg consum, banci si companii de leasing, companii farmaceutice si companii in domeniul imobiliar, banci de investitii globale active pe piata de capital din Romania etc. Angela este licentiata a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a programului de MBA al Institutului de Afaceri si Administrare Publica a Universitatii Washington, Seattle, SUA.

Dan Schwartz

MANAGING PARTNER, RSM ROMANIA

Dan Schwartz este co-fondator si Managing Partner al RSM Romania, si unul dintre expertii recunoscuti in fiscalitate in Romania. Dan este certificat drept consultant fiscal, auditor financiar si expert contabil, si este specializat in preturi de transfer si taxare internationala. Portofoliul lui de clienti include companii din industrii precum divertisment si media, productie, retail, hospitalitate, gambling, marketing si educatie. Dan a contribuit deseori la dezvoltarea si actualizarea contextului legislativ, prin participarea in grupuri de lucru ale Coalitiei pentru Romania.

Emanuel Bancila

Partener, Coordonatorul practicii de litigii si controverse fiscale, Romania, Bancila, Diaconu & Asociatii

Emanuel este Partener in cadrul Bancila, Diaconu & Asociatii si coordonatorul practicii de litigii si controverse fiscale in Romania. S-a alaturat EY in 2013 si isi desfasoara activitatea in biroul din Bucuresti. Emanuel are 20 de ani de experienta in litigii fiscale, dintre care 12 ani a facut parte din grupul companiilor din Big4. De asemenea, el a condus departamentele juridice ale diverselor companii multinationale care se ocupa de un mediu foarte reglementat, in special de impozitare. Emanuel a asistat si a reprezentat contribuabilii in legatura cu contestarea (i) deciziilor fiscale emise de autoritati cu privire la pretinsa incalcare a reglementarilor privind plata tuturor tipurilor de taxe, facilitati fiscale incluse in contractele de privatizare, autorizatii aplicabile bunurilor accizabile si (ii) amenzilor impuse de autoritatile fiscale romane. A asistat si a reprezentat contribuabilii cu privire la cererile de pronuntare a unei hotarari preliminare a Curtii Europene de Justitie in fata jurisdictiilor nationale si europene din cauza incalcarii legislatiei UE, ultima decizie favorabila fiind C-441/16. Emanuel a reprezentat clienti in contestarea procedurii de executare in mod ilegal de catre autoritatile fiscale (de exemplu, lipsa titlului, nerespectarea normelor procedurale privind executarea pasivelor bugetului de stat), precum si in suspendarea efectelor deciziei de evaluare fiscala pentru a impiedica autoritatile fiscale sa efectueze orice procedura de executare impotriva contribuabililor. Dupa ce a stabilit un precedent juridic important in obtinerea dobanzilor legale implicite din partea statului, din cauza rambursarii cu intarziere a TVA-ului solicitat de clientii sai, practica lui Emanuel a devenit jucatorul principal in domeniul juridic in ceea ce priveste obligarea autoritatilor fiscale prin intermediul instantelor de judecata sa acorde contribuabililor dobanzi pentru rambursarile cu intarziere. Emanuel este recunoscut ca un avocat de referinta pentru domeniul litigiilor fiscale fiind singurul avocat din Romania care a reusit sa redeschida doua dintre cele mai mari rafinarii romanesti ce fusesera inchise de autoritatile fiscale.

Anca Grigorescu

PARTENER, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Anca Grigorescu este unul dintre partenerii fondatori ai societatii bpv Grigorescu Stefanica si conduce departamentele de Drept fiscal si Dreptul muncii si beneficii. Ea este si coordonatoarea echipei care se ocupa de sectorul farmaceutic. Cunostintele aprofundate ale Ancai in probleme fiscale, precum si cei peste 20 de ani de experienta, o situeaza printre cei mai buni avocati din domeniu, avand in vedere consultanta oferita in materia structurarilor fiscale. Anca asista clientii cu privire la aspecte fiscale transnationale, structurari fiscale pentru investitii viitoare, restructurare si optimizare fiscala anterioare vanzarii. In plus, se implica in situatiile de organizare interna, cum ar fi administrarea lichiditatilor, supra-indatorare si preturi de transfer. Expertiza Ancai acopera si finantarea societatilor, cu accent pe proiecte de energie si imobiliare. Activitatea profesionala a Ancai include participarea in diverse comisii legislative pentru modificari ale legislatiei fiscale si de dreptul muncii. Anca Grigorescu a primit premiul de Excelenta in Dezvoltarea Profesiei de Avocat pentru categoria Taxe si Fiscalitate de mai mule ori. De asemenea, expertiza sa este recunoscuta la nivel international, Anca fiind recomandata de catre cele mai renumite publicatii internationale de profil, Chambers and Partners, Legal 500 si ITR World Tax.

Dan Barascu

PARTENER COORDONATOR SERVICII FISCALE, BDO ROMANIA

Nadia Oanea

PARTENER COORDONATOR PRACTICA FISCALA, GRANT THORNTON ROMANIA

Nadia Oanea este Partener in cadrul Grant Thornton Romania. Cu o experienta profesionala de 22 ani in domeniul fiscalitatii, din care 8 ani ca inspector de control fiscal in cadrul ANAF, in special pentru rambursari de TVA, si 13 ani in consultanta fiscala, Nadia s-a alaturat echipei Grant Thornton Romania in anul 2015, ca leader al practicii de consultanta fiscala. Pe langa experienta sa vasta in aplicarea legislatiei fiscale nationale, Nadia Oanea este specializata in fiscalitate internationala, acoperind arii precum aplicarea tratatelor de evitare a dublei impuneri, preturile de transfer, restructurarile de afaceri, impozitarea lucratorilor detasați, aplicarea DAC6 etc. In decembrie 2014, CIOT i-a acordat premiul CCH pentru cea mai mare nota la examenul de preturi de transfer pentru calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). Nadia este trainer autorizat pentru formarea adultilor, cu o vasta experienta in livrarea de cursuri si prezentari pe teme de fiscalitate si contabilitate, inclusiv pentru Corpul Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati si pentru calificarea ADIT. Nadia este licentiata in stiinte economice, specializarea finante-banci, cu studii postuniversitare in domeniul managementului financiar – bancar si in administratie publica, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR) si al Corpului Expertilor Contabili din Romania (CECCAR), si detine calificarea Advanced Diploma in International Taxation (ADIT). Ca o recunoastere a contributiei si notorietatii in piata de consultanta fiscala din Romania, Nadia Oanea a fost nominalizata in catalogul Women in Tax Leaders, alcatuit de International Tax Review pe baza opiniilor exprimate de consultantii fiscali participanti la studiu. In cadrul retelei Grant Thornton, Nadia Oanea participa regulat la intalnirile de strategie ale partenerilor specializati in preturi de transfer ale firmelor membre, organizand stagii de pregatire in domeniu pentru colegii din Europa. De asemenea, Nadia participa la intalnirile tehnice ale partenerilor de taxe din firmele membre ale retelei Grant Thornton pe tema aplicarii Directivei Europene privind raportarea tranzactiilor transfrontaliere (DAC6).

Mitel Spataru

TAX PARTNER, CROWE ROMANIA

Mitel Spataru s-a alaturat echipei FiNEXPERT in anul 2004 si a devenit partenerul coordonator al departamentului de Taxe & Corporate in anul 2014. Mitel are o vasta experienta profesionala de 10 de ani in domeniul financiar – contabil si de peste 10 in aria de expertiza fiscala. Pe parcursul carierei sale profesionale el a asistat numeroase companii cu capital privat, romanesti sau internationale, sa identifice si sa gestioneze cu succes problemele fiscale, a coordonat numeroase proiecte, de la revizii si audituri fiscale, la asistenta in tranzactii si controale fiscale. Mitel este licentiat al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si absolvent al unui masterat in domeniul “Contabilitate Internationala” – Facultatea de Contabilitate si Sisteme Informatice de Contabilitate Academia de Studii Economice din Bucuresti din cadrul Academia de Studii Economice din Bucuresti. Este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din 2007 si detine doua certificari internationale ADIT (Advanced Diploma in International Taxation) in materia principiilor impozitarii internationale si preturilor de transfer.
De asemenea, este speaker la numeroase conferinte si seminarii pe problematici fiscale si membru activ in grupurile de lucru in domeniul fiscal din cadrul AmCham, CCIFER si RBL.

Cristian Radulescu

PARTNER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Cristian este partener fondator al Taxhouse si are peste 20 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta. El este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Cristian lucreaza cu companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, expertize judiciare si extrajudiciare, revizii fiscale, etc. Cristian este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006. Cristian este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme de TVA si impozitare directa. Proiectele sale recente includ asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, expertize fiscale, due diligence fiscal, structurare fiscala pentru investitii imobiliare, reprezentare fiscala pentru largi multinationale din domeniul farmaceutic, consultanta continua oferita unor companii multinationale din domeniul bunurilor de larg consum, telecomunicatii, auto etc. Cristian este licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Daniela Zar

Partener | FCCA | Membru CCF, TPA Romania

Daniela are experienta de 17 ani in domeniul fiscal, din care 6 ani petrecuti in cadrul departamentului de fiscalitate al unei companii Big4. Daniela este membru ACCA din 2009 si membru al Camerei Consultantilor Fiscali din 2011. Ea a fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala pentru numeroase companii romane si internationale, furnizand asistenta in domenii precum: planificare si optimizare fiscala, revizuiri fiscale, due diligence, proiecte in domeniul preturilor de transfer, asistenta in cadrul tranzactiilor si proiectelor M&A, sustinerea de cursuri in domeniul fiscal, consultanta pe probleme ce vizeaza impozite directe, impozite cu retinere la sursa, taxare personala, taxe indirecte sau taxe locale.

Alina Andrei

PARTENER, CABOT TRANSFER PRICING IN COOPERATION WITH BIRIS GORAN

Alina Andrei este partener in cadrul societatii Cabot Transfer Pricing si are experienta in pregatirea dosarului de preturi de transfer din anul 2008, anul publicarii Ordinului 222 / 2008 privind preturile de transfer. Pana in prezent, Alina a asistat mai mult de 200 de societati locale si din Uniunea Europeana in pregatirea si documentarea dosarului preturilor de transfer si a asistat mai mult de 40 de societati la controale ale dosarului TP. Alina este membru CCF si a absolvit in februarie 2018 programul de Executive MBA din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri de la Viena. Anterior, Alina a lucrat ca specialist de impozite si taxe in cadrul grupului Lukoil Romania, in departamentul de preturi de transfer al KPMG si Big4 si in Ministerul de Finante (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili).

Oana Constantin

Tax Partner, RSM Romania

De peste 20 de ani in echipa RSM, Oana este in prezent Partener in departamentul de Taxe, unde conduce Divizia Payroll. Expertiza ei se concentreaza pe taxarea nationala si internationala a persoanelor fizice; de-a lungul anilor, a dezvoltat si sustinut ateliere si cursuri despre taxarea persoanelor fizice. Oana a facut parte din grupuri de lucru organizate de Ministerul Finantelor Publice si a contribuit la imbunatatirea Codului Fiscal.

Iulia Dragomir

AVOCAT SENIOR COORDONATOR, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Iulia este avocat senior coordonator in echipa bpv Grigorescu Stefanica. Activitatea sa se concentreaza in principal pe aspecte de drept fiscal, achizitii publice, concurenta si dreptul muncii. Este implicata, de asemenea, in proiecte din domeniul comercial si domeniul resurselor naturale, cu precadere in sectorul de petrol si gaze. A dobandit o vasta experienta in gestionarea proiectelor complexe pentru clienti locali si internationali, inclusiv proiecte de structurare fiscala a tranzactiilor. In domeniile amintite, sustine in mod constant sesiuni de instruire pentru angajatii clientilor, menite sa contribuie la intarirea echipelor interne ale clientilor, prin o mai buna intelegere a legislatiei, dar si prin identificarea, depasirea si evitarea unor situatii practice de natura a expune clientii, din punct de vedere juridic. Totodata, Iulia are experienta in elaborarea de propuneri de modificare legislativa, implicandu-se in dezvoltarea si implementarea cadrului legislativ din Romania cu privire la dreptul fiscal, dreptul concurentei, achizitii publice si alte domenii.

Stela Andrei

Senior Tax Manager, EY Romania

Stela Andrei – Partener Asociat in departamentul de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania, cu specializare in servicii de consultanta pentru dezvoltarea capitalului uman – People Advisory Services. In cei 15 ani de experienta in domeniul fiscal din cadrul EY, Stela Andrei s-a ocupat si de zona de impozit pe venit si contributii sociale, atat pentru angajati locali, cat si in contextul mobilitatii transfrontaliere.

Georgiana Matei

SENIOR MANAGER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Georgiana are 10 ani de experienta profesionala in domeniul consultantei fiscale, acumulata in cadrul Taxhouse si in firme globale de consultanta si este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. Ea este specializata in impozitare directa locala si internationala, experienta sa acorperind inclusiv partea de taxare a persoanelor fizice. Principalele proiecte in care a fost implicata includ consultanta fiscala, structurare tranzactii, revizii si due diligence fiscal atat pentru clienti locali cat si pentru entitati multinationale ce activeaza in domenii precum industria farmaceutica, comert, fonduri de investitii si sectorul imobiliar. Georgiana are un master in Managementul Riscului Financiar Bancar si este licentiata a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar la momentul actual urmeaza programul de certificare ADIT.

Adrian Serban

Tax Partner, RSM Romania

Adrian are o experienta de peste 10 ani in domeniul fiscal, cu accent pe diverse aspecte legate de taxarea directa si internationala, printre care: impozitarea persoanelor fizice, impozit pe profit, impozit pe veniturile nerezidentilor, preturi de transfer, proiecte de revizuire fiscala, audit, si due dilligence. Inainte de a se alatura echipei RSM, Adrian a lucrat in diverse companii de consultanta fiscala si a condus departamentul de consultanta fiscala al celui mai mare magazin online din estul Europei cu prezenta in 4 tari din regiune.

Octavian Marian

AVOCAT SENIOR, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Octavian este un avocat experimentat ce face parte din echipa de solutionare a litigiilor a bpv Grigorescu Stefanica. Experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea companiilor straine si locale in proceduri prelitigioase si in litgii complexe, care rezulta din probleme fiscale si administrative, executarea sau rezilierea diverselor tipuri de contracte, emiterea deciziilor autoritatilor publice, complexe activitati de recuperarea de creante si proceduri de insolventa. De asemenea, experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea clientilor straini si locali in litgii complexe ce rezulta din probleme comerciale si penale.

Cristina Clujescu

Senior Tax Manager, EY Romania

Cristina Clujescu este Senior Tax Manager in cadrul EY Romania si este specializata in domeniul impozitarii directe. Ea are o experienta de peste 19 ani in domeniu fiscal si este consultant fiscal autorizat al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din anul 2008. Cristina a fost implicata in proiecte pe o multitudine de industrii, printre care: retail, energie, petrolier, imobiliar, servicii medicale, farmaceutice, auto, bunuri de larg consum, IT, etc. In acest timp a acumulat experienta in acordarea consultantei privind structurarea si restructurarea investitiilor pentru companii internationale si romanesti, consultanta in planificarea fiscala internationala si diferite aspecte fiscale ale investitiilor in Romania, a participat la proiecte de due diligence fiscal, a asistat clienti cu privire la inspectii fiscale, a revizuit si pregatit declaratii fiscale.

Gabriel Stanigut

TAX MANAGER, MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Gabriel este manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand peste 8 ani de experienta profesionala in domeniul fiscalitatii. A asistat clienti importanti activi atat pe piata romaneasca, cat si pe cea internationala, in special grupuri mari care actioneaza in sectorul imobiliar, auto, productie, retail si energie. Gabriel este specializat in servicii de consultanta fiscala in domeniul taxarii internationale, al impozitului pe profit, al TVA si al impozitelor si taxelor locale. S-a implicat in proiecte de structurare fiscala internationala, restructurare si reorganizari de afaceri, consultanta fiscala pe teme diverse, due diligence, revizuire fiscala, asistenta la inspectii etc. Are diploma de licenta in afaceri internationale si master in managementul riscurilor. Este consultant fiscal si studiaza in prezent ACCA si ADIT.

Raluca Nicolae

Tax Manager, RSM Romania

Raluca face parte din Divizia Payroll a departamentului de Taxe al RSM, unde gestioneaza un portofoliu de clienti locali si globali, ofera consultanta pe spete de dreptul muncii si payroll, si contribuie la trainingul profesional al echipei de juniori. Portofoliul sau de clienti include companii din industrii variate, precum: constructii, industria petrolului si a gazelor, farmaceutica, IT, turism, imobiliare, comert si media.

Vlad Dimitriu

SENIOR MANAGER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Vlad are o experienta profesionala de 7 ani la Taxhouse si intr-o firma internationala de consultanta si este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat CECCAR. Experienta lui acopera aspecte fiscale in domeniul procedurii fiscale, impozitului pe profit, taxarii internationale, impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, TVA, precum si al impozitelor si taxelor locale. Principalele proiecte in care a fost implicat includ expertize fiscale, asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, proiecte de due dilligence fiscal si revizii fiscale, structurare tranzactii, atat pentru clienti locali cat si pentru companii multinationale cu prezenta in Romania ce activeaza in domenii precum comert, agricultura, imobiliare, constructii si infrastructura, productie si energie regenerabila. Vlad este licentiat in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de master Contabilitatea si Fiscalitatea entitatilor economice din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Florina Paring

Senior Manager, EY Romania

Florina Paring este Senior Manager Impozite Indirecte in cadrul Departamentului de Servicii de Consultanta si Conformitate Fiscala al Ernst & Young Romania. Ea lucreaza in consultanta fiscala din anul 2008, fiind specializata in impozite indirecte si isi desfasoara activitatea la sediul din Bucuresti. Detine diploma de licenta de la Academia de Studii Economice din Bucuresti – Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si Facultatea de Finante, Banci, Asigurari si Burse de Valori. Florina detine o Diploma Europeana in Impozitarea Indirecta (EDIT) de la Institutul de Impozitare Indirecta din Marea Britanie. Florina are peste 12 ani de experienta in furnizarea de servicii de consultanta si conformitate cu privire la TVA catre companii multinationale si mari companii (care opereaza in diverse sectoare de industrie) in ceea ce priveste proiecte locale si de tip cross-border. Ea a fost implicata semnificativ in acordarea de asistenta in fata autoritatilor fiscale din Romania in timpul controalelor fiscale, precum si in cadrul litigiilor fiscale. Florina a facilitat conferinte si cursuri de training privind aspecte de TVA. Florina are cunostinte tehnice extinse cu privire la diferite aspecte legate de TVA, aria ei de specializare fiind industria Serviciilor Financiare.

Cristina Folea

TAX MANAGER, TPA ROMANIA

Cristina ocupa functia de Tax Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand o experienta profesionala de 7 ani in domeniul financiar, dintre care aproximativ 6 ani in domeniul fiscalitatii. Ea a fost implicata in diverse proiecte, vizand in principal consultanta fiscala in zona TVA si a impozitarii nerezidentilor – impozit pe venit si contributii sociale, dar si asistenta fiscala in domeniul impozitului pe profit si al impozitului cu retinere la sursa. A asistat numerosi clienti romani si internationali care activeaza in domeniul imobiliar, constructii, auto si retail. De asemenea, a asistat clienti in cadrul proiectelor de revizuire fiscala, due diligence si preturi de transfer. A absolvit Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si a urmat programul de masterat Contabilitatea si fiscalitatea entitatilor economice, in cadrul ASE Bucuresti. In prezent, a finalizat efectuarea stagiului in cadrul CECCAR.

Tania Hotca

AVOCAT, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Tania este avocat colaborator in departamentul de Corporate/M&A si Taxe al firmei bpv Grigorescu Stefanica. Ea ofera asistenta clientilor locali si internationali in proiecte de consultanta fiscala in diferite industrii, precum comert, energie si proprietate imobiliara. Activitatea ei include, printre altele, restructurari de activitate, proiecte de due diligence si asistenta pe parcursul inspectiilor fiscale. De asemenea, Tania ofera asistenta pe probleme de drept corporativ, cu accent pe proiectele de reorganizare.

Raluca Iordache

Senior Tax Consultant, RSM Romania

Raluca este consultant fiscal la RSM Romania, ocupand functia de Senior Tax Consultant. S-a alaturat firmei in 2016 si ofera clientilor servicii de consultanta fiscala in ceea ce priveste impozitele directe si indirecte. Raluca ofera servicii clientilor din mai multe sectoare, precum si companii multinationale. In ultimii patru ani, a servit clienti din sectorul comertului cu amanuntul, comertului electronic, automobile, IT si HORECA.

Raluca Dana

Consultant Senior, Membru CCF, TPA Romania

Raluca este Consultant Fiscal Senior in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania. A fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala furnizand asistenta privind planificarea si optimizarea fiscala, restructurari si reorganizari, revizuirea fiscala, asistenta in inspectii, pentru clienti din sectorul bunurilor de larg consum si al industriei prelucratoare, automotive si sectorul imobiliar. Raluca este specializata in servicii de consultanta fiscala in domeniul impozitarii directe. A absolvit cursurile de master ale Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, specializarea contabilitate internationala. De asemenea, este consultant fiscal asistent din anul 2021.

Alina Mihai

Senior Tax Consultant, RSM Romania

Alina Mihai are o experienta de peste 10 ani in contabilitate si consultanta, iar in prezent este specializata in spete ce tin de consultanta pentru taxare nationala si internationala (taxe directe, precum CIT, WHT, cat si indirecte, precum TVA), opinii fiscale pentru tranzactii, si analiza de risc. Alina gestioneaza un portofoliu divers de clienti din IT&C, retail, real estate, automotive, constructii, FMCG si productie.