CONFERINTA DE FISCALITATE A ANULUI
9 - 10 FEBRUARIE 2023 • HOTEL JW MARRIOTT
INSCRIE-TE ACUM

Vorbitori

Alex Milcev

Partener, Lider al Departamentului de Asistenta Fiscala si Juridica, EY Romania si Moldova

Alex Milcev este Partener si lider al Departamentului de consultanta fiscala si juridica din cadrul EY Romania si Moldova. S-a alaturat echipei EY in anul 2002, avand in prezent peste 22 de ani de experienta in fiscalitate „corporate” si internationala, preturi de transfer, taxe indirecte inclusiv TVA si taxe vamale, analiza-diagnostic din punct de vedere fiscal, dezvoltarea si implementarea de proiecte internationale de structurare fiscala, consultanta in structurarea investitiilor.

Este membru fondator al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania si a publicat numeroase articole in “International Tax Review”, “Euromoney”, “The Business Review” si alte reviste internationale si nationale pe subiecte fiscale si de reglementare. Detine o diploma de licenta in Economie de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si o diploma de licenta in Drept de la Universitatea Bucuresti.

Daniel Anghel

Tax, Legal and People Services Leader, PwC Romania

Angela Rosca

MANAGING PARTNER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Angela este partener fondator al Taxhouse si membra in Consiliul de administratie al Taxand la nivel global.  Ea are peste 25 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta, precum si experienta in industrie in finante-contabilitate la o firma globala de bunuri de larg consum.

Angela este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme fiscale, leader al grupului de fiscalitate al Romanian Business Leaders, membru activ in grupurile de lucru pe probleme fiscale al Consiliului Investitorilor Straini si AmCham din Romania. Ea reprezinta mediul de afaceri in dialogul permanent cu Guvernele si Parlamentul ca leader al grupului de fiscalitate al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei in 2016 si 2021.

Lucrand cu companii multinationale si mari companii romanesti sau regionale, precum si cu antreprenori romani, ea acorda consultanta pentru restructurari fiscale si impozitare directa si indirecta pentru o serie larga de activitati corporatiste si tranzactii complexe, inclusiv fuziuni si achizitii, reorganizari si asistenta pentru persoane fizice cu mari averi etc., pentru clienti din diverse domenii, precum fonduri de investitii, infrastructura, bunuri de larg consum, banci si companii de leasing, companii farmaceutice si imobiliare, banci de investitii globale active pe piata de capital din Romania etc.  Angela este, de asemenea, membra in Consiliul de administratie al Romanian Business Leaders si al Scolii Americane Internationale din Bucuresti. Angela este licentiata a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1996) si a programului de MBA al Institutului de Afaceri si Administrare Publica a Universitatii Washington, Seattle, SUA (2001).

Gabriel Biris

Co-Managing Partner, Biris Goran SPARL

Gabriel Biris este unul dintre partenerii fondatori ai Biris Goran, avocat de business, recunoscut la scara larga ca fiind unul dintre cei mai buni specialisti in fiscalitate din Romania. Gabriel are o experienta de peste 26 de ani in toate aspectele fiscalitatii si este bine-cunoscut pentru activitatea profesionala, dar si pentru eforturile depuse pentru modernizarea legislatiei si administratiei fiscale, in sprijinul mediului de faceri din Romania. Ultimele 15 editii ale publicatiei Chambers Europe ii confirma reputatia, catalogandu-l drept „highly recommended”.

Dan Schwartz

MANAGING PARTNER, RSM ROMANIA

Dan Schwartz este co-fondator si Managing Partner al RSM Romania, si unul dintre expertii recunoscuti in fiscalitate in Romania. Dan este certificat drept consultant fiscal, auditor financiar si expert contabil, si este specializat in preturi de transfer si taxare internationala. Portofoliul lui de clienti include companii din industrii precum divertisment si media, productie, retail, hospitalitate, gambling, marketing si educatie. Dan a contribuit deseori la dezvoltarea si actualizarea contextului legislativ, prin participarea in grupuri de lucru ale Coalitiei pentru Romania.

Anca Grigorescu

PARTENER, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Anca Grigorescu este unul dintre partenerii fondatori ai societatii bpv Grigorescu Stefanica si conduce departamentele de Drept fiscal si Dreptul muncii si beneficii. Ea este si coordonatoarea echipei care se ocupa de sectorul farmaceutic.

Cunostintele aprofundate ale Ancai in aspecte de drept fiscal, precum si cei peste 20 de ani de experienta, o situeaza printre cei mai buni avocati din domeniu, avand in vedere consultanta oferita in materia structurarilor fiscale. Anca asista clientii cu privire la aspecte fiscale transnationale, structurari fiscale pentru investitii viitoare, restructurare si optimizare fiscala anterioare vanzarii. In plus, se implica in procedurile de organizare interna, precum administrarea lichiditatilor, supra-indatorare si preturi de transfer. Expertiza Ancai acopera si finantarea societatilor, cu accent pe proiecte in IT, de energie si imobiliare.

Activitatea profesionala a Ancai include participarea in diverse comisii legislative pentru modificari ale legislatiei fiscale si de dreptul muncii. Anca Grigorescu a primit premiul de Excelenta in Dezvoltarea Profesiei de Avocat pentru categoria Taxe si Fiscalitate de mai multe ori. De asemenea, expertiza sa este recunoscuta la nivel international, Anca fiind recomandata de catre cele mai renumite publicatii internationale de profil, Chambers and Partners si ITR World Tax.

Dan Barascu

PARTENER COORDONATOR SERVICII FISCALE, BDO ROMANIA

Daniela Zar

PARTENER | FCCA | MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Daniela are experienta de 17 ani in domeniul fiscal, din care 6 ani petrecuti in cadrul departamentului de fiscalitate al unei companii Big4. Daniela este membru ACCA din 2009 si membru al Camerei Consultantilor Fiscali din 2011. Ea a fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala pentru numeroase companii romanesti internationale, furnizand asistenta in domenii precum: planificare si optimizare fiscala, revizuiri fiscale, due diligence, proiecte in domeniul preturilor de transfer, asistenta in cadrul tranzactiilor si proiectelor M&A, sustinerea de cursuri in domeniul fiscal, consultanta pe probleme ce vizeaza impozite directe, impozite cu retinere la sursa, taxare personala, taxe indirecte sau taxe locale.

Mitel Spataru

TAX PARTNER, CROWE ROMANIA

Mitel Spataru s-a alaturat echipei FiNEXPERT in anul 2004 si a devenit partenerul coordonator al departamentului de Taxe & Corporate in anul 2014. Mitel are o vasta experienta profesionala de 10 de ani in domeniul financiar – contabil si de peste 10 in aria de expertiza fiscala. Pe parcursul carierei sale profesionale el a asistat numeroase companii cu capital privat, romanesti sau internationale, sa identifice si sa gestioneze cu succes problemele fiscale, a coordonat numeroase proiecte, de la revizii si audituri fiscale, la asistenta in tranzactii si controale fiscale. Mitel este licentiat al Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori si absolvent al unui masterat in domeniul “Contabilitate Internationala” – Facultatea de Contabilitate si Sisteme Informatice de Contabilitate Academia de Studii Economice din Bucuresti din cadrul Academia de Studii Economice din Bucuresti. Este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din 2007 si detine doua certificari internationale ADIT (Advanced Diploma in International Taxation) in materia principiilor impozitarii internationale si preturilor de transfer.
De asemenea, este speaker la numeroase conferinte si seminarii pe problematici fiscale si membru activ in grupurile de lucru in domeniul fiscal din cadrul AmCham, CCIFER si RBL.

Georgeta Toma

Sef serviciu, Directia Generala de Legislatie Fiscala si Reglementari Vamale si Contabile Ministerul Finantelor

Mariana Vizoli

Independent Tax Consultant

Mariana Vizoli a avut o cariera de 18 ani in cadrul Ministerului Finantelor Publice, unde a indeplinit mai multe functii, printre care director, director general adjunct, director general al Directiei generale de legislatie Cod fiscal si reglementari vamale si secretar de stat pe probleme de fiscalitate. A facut parte din echipa de lucru care a elaborat primul Cod fiscal in anul 2004. In perioada de preaderarere a coordonat grupul de lucru din Ministerul Finantelor Publice care a elaborat Documentul de pozitie – Fiscalitate – TVA, in vederea alinierii legislatiei nationale in domeniul TVA cu acquis-ul UE. Ulterior a coordonat doua proiecte finantate din fonduri PHARE, primul avand ca scop transpunerea in legislatia nationala a directivelor UE in domeniul TVA incepand cu data aderarii. Scopul celui de-al doilea proiect a constat in diseminarea rezultatelor proiectului PHARE de transpunere a acquis-ului UE si a constat in publicarea de brosuri, participarea la conferinte si seminarii cu mediul de afaceri si cu personalul ANAF, crearea paginii Webinfo.tva. Doamna Vizoli a sustinut peste 20 de conferinte si seminarii in Bucuresti si in provincie in scopul diseminarii rezultatelor proiectului mentionat. Doamna Vizoli a coordonat procesul de rescriere a noului Cod fiscal si a tuturor actelor normative date in aplicarea Codului fiscal – Titlul VII – TVA: norme metodologice, ordine ale ministrului finantelor publice. A sustinut numeroase conferinte si seminarii pe probleme de fiscalitate, atat pentru instruirea inspectorilor fiscali din A.N.A.F., cat si cu reprezentanti ai mediului de afaceri, organizate de Camera Consultantilor Fiscali, CECCAR, Camera de Comert si Industrie, WTIB si alti organizatori de evenimente/formare profesionala. A fost membra in Comisia Fiscala Centrala din cadrul Ministerului Finantelor Publice si reprezentant al Romaniei la Comitetul fiscal al UE in perioada 2005-2016. In prezent este consultant fiscal independent, colaborator cu firma Soter & Partners, membru în Consiliul Superior al Camerei Consultantilor Fiscali, fiind implicata in activitatea de consultanta fiscala, sustinerea de seminarii si conferinte pe probleme de fiscalitate. Reprezinta Camera Consultantilor Fiscali la sedintele CFE (Confederatia Fiscala Europeana), unde se dezbat, printre altele, proiectele de directive elaborate de Comisia Europeana si se analizeaza modul de aplicare a deciziilor Curtii de Justitie a Uniunii Europene. In 2019 doamna Vizoli a lansat cartea TVA de la A la Z Ghid practic, o constructie fundamentata pe experienta multor ani de practica. Doamna Vizoli, specialist ancorat temeinic in fiscalitate si bun intelegator al acestor realitati volatile, compune si descompune pe intelesul tuturor explicatiile greoaie ale legii, traducandu-le prin exemple simple si clare – peste 200 de exemple, uneori adevarate tipare pe care cititorul sa isi poata aseza si dezlega propria situatie practica.

Corina Mindoiu

Partener, Departamentul Impozit pe Venit si Contributii Sociale, EY Romania

Corina si-a inceput parcursul profesional in urma cu 16 ani si este Partener in cadrul departamentului de Asistenta fiscala al EY Romania, fiind specializata pe impozit pe venit si contributii sociale.
Corina are experienta in implementarea structurilor de remunerare, planificare fiscala la nivel international, a coordonat proiecte de due dilligence fiscal si de legislatia muncii, a acordat asistenta in cadrul controalelor fiscale la nivel de persoane juridice si fizice.

Ionela Florescu

Tax Partner Romania and Moldova, Grant Thornton

Ionela Florescu este Partener Taxe in cadrul Grant Thornton Romania si coordonatorul unei echipe de consultanti dedicati practicii de taxe. Ionela este licentiata a Academiei de Studii Economice din Bucuresti in Contabilitate si Managementul Sistemelor Informatice, iar in prezent urmeaza un program de Master in Administrarea Afacerilor organizat de UNESCO, in colaborare cu Universitatea din Geneva. Ea este membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania (CCFR) din 2013.

Ionela s-a alaturat echipei Grant Thornton Romania in 2022. Are o experienta de aproape 17 ani, atat in domeniul fiscalitatii romanesti, cat si in cel international, concentrandu-se pe TVA, impozitare individuala, clawback si aspecte legate de impozitul pe profit. De-a lungul carierei a acumulat expertiza pofesionala in domeniul fiscal atat in cadrul Grant Thornton, precum si in firme globale de consultanta, inclusiv firme din BIG4. Datorita experientei sale, Ionela a sustinut si coordonat cu succes proiecte complexe, din zona de fiscalitate.

Clientii asistati de ea activeaza in principal in industrii precum: FMCG, Retail and Consumer Goods, Real Estate, Telecomunication, Energy. In calitate de expert in domeniul Taxe, Ionela a sustinut multiple sesiuni de pregatire profesionala, oferind training de specilitate echipelor financiare si comerciale ale clientilor. Este o prezenta constanta in cadrul evenimentelor profesionale pe tematici fiscale, conferinte si seminarii, in calitate de speaker, prezentand intr-o mariera practica, ultimele noutati in materie de TVA.

Cristian Radulescu

PARTNER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Cristian este partener fondator al Taxhouse si are peste 20 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta. El este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Cristian lucreaza cu companii multinationale si mari companii romanesti si este implicat in proiecte de restructurari fiscale, acorda consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, expertize judiciare si extrajudiciare, revizii fiscale etc. Cristian este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006. El este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme de TVA si impozitare directa. Proiectele sale recente includ asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, expertize fiscale, due diligence fiscal, structurare fiscala pentru investitii imobiliare, reprezentare fiscala pentru largi multinationale din domeniul farmaceutic, consultanta continua oferita unor companii multinationale din domeniul bunurilor de larg consum, telecomunicatii, auto etc. Cristian este licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Alina Andrei

PARTENER, CABOT TRANSFER PRICING IN COOPERATION WITH BIRIS GORAN

Alina Andrei este partener in cadrul societatii Cabot Transfer Pricing si are experienta in pregatirea dosarului de preturi de transfer din anul 2008, anul publicarii Ordinului 222 / 2008 privind preturile de transfer. Pana in prezent, Alina a asistat mai mult de 200 de societati locale si din Uniunea Europeana in pregatirea si documentarea dosarului preturilor de transfer si a asistat mai mult de 40 de societati la controale ale dosarului TP. Alina este membru CCF si a absolvit in februarie 2018 programul de Executive MBA din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri de la Viena. Anterior, Alina a lucrat ca specialist de impozite si taxe in cadrul grupului Lukoil Romania, in departamentul de preturi de transfer al KPMG si Big4 si in Ministerul de Finante (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili).

Stela Andrei

Partener, Departamentul Impozit pe Venit si Contributii Sociale, EY Romania

Stela Andrei este Partener Asociat in departamentul de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania, cu specializarea in servicii de consultanta pentru dezvoltarea capitalului uman – People Advisory Services. In cei 15 ani de experienta in domeniul fiscal din cadrul echipei EY, Stela Andrei s-a ocupat si de zona de impozit pe venit si contributii sociale, atat pentru angajati locali, cat si in contextul mobilitatii transfrontaliere.

Costin Manta

Partener, Departamentul de Impozite Indirecte, EY Romania

Costin are peste 16 ani de experienta in consultanta si litigii in materie de TVA, precum si in proiecte de due diligence, fuziuni si achizitii. A dezvoltat solutii inovative pentru problemele curente ale contribuabililor, precum deducerea TVA aferenta serviciilor intragrup, recuperarea TVA aferenta creantelor neincasate si recuperarea TVA aferenta claw back.

Costin este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din anul 2012 si a participat periodic la intalniri cu autoritatile fiscale romane si cu reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini din Romania cu privire la actualizarea legislatiei romanesti in materie de TVA.

Cristina Saulescu

PARTENER, CABOT TRANSFER PRICING IN COOPERATION WITH BIRIS GORAN

Cristina Saulescu, Partener Cabot Transfer Pricing, activeaza in aceasta profesie de peste 20 de ani, atat in sectorul privat, cat si in cel public din Romania. Cristina este licentiata in economie al Universitatii de Vest din Timisoara si este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. Experienta in sectorul privat consta intr-o plaja larga de coordonare si dezvoltare de servicii de contabilitate, asistenta de specialitate pe proiecte de fuziuni si achizitii, conformitate si asistenta fiscala, consultanta pe problematicile preturilor de transfer atat la nivel national, cat si regional. Cristina a lucrat si in sectorul public pentru o perioada de 7 ani ca auditor fiscal al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, plus inca 10 ani de manageriat. Are o competenta semnificativa in domeniul preturilor de transfer, al tranzactiilor transfrontaliere, al reorganizarilor, ca si al implicatiilor impozitarii in raport cu legislatia romaneasca si cea internationala, oferind servicii profesionale de calitate unor variate corporatii multinationale, banci si companii locale. Nu in ultimul rand, Cristina are o ampla experienta ca lector si trainer si a sustinut cateva conferinte si ateliere pe diverse teme din domeniul impozitarii locale si internationale si al preturilor de transfer.

Oana Constantin

TAX PARTNER, RSM ROMANIA

Cu peste 20 de ani de experienta profesionala, Oana este Partener in departamentul de Taxe, unde conduce Divizia Payroll. Expertiza ei se concentreaza pe taxarea nationala si internationala a persoanelor fizice; de-a lungul anilor, a dezvoltat si sustinut ateliere si cursuri despre taxarea persoanelor fizice. Oana a facut parte din grupuri de lucru organizate de Ministerul Finantelor Publice si a contribuit la imbunatatirea Codului Fiscal.

Iulia Dragomir

AVOCAT SENIOR COORDONATOR, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Iulia este avocat senior coordonator in echipa bpv GRIGORESCU STEFANICA. Activitatea sa se concentreaza in principal pe aspecte de drept fiscal, achizitii publice, concurenta si dreptul muncii. Iulia este implicata, de asemenea, in proiecte de drept comercial si resursele naturale, cu precadere in sectorul de petrol si gaze. A dobandit o vasta experienta in gestionarea proiectelor complexe pentru companii locale si internationale, inclusiv proiecte de structurare fiscala a tranzactiilor. In domeniile amintite, Iulia sustine in mod constant sesiuni de instruire pentru angajatii clientilor, menite sa contribuie la consolidarea echipelor, prin o mai buna intelegere a legislatiei, dar si prin identificarea, depasirea si evitarea unor situatii practice care pot genera riscuri din punct de vedere juridic. Totodata, are experienta in redactarea de proiecte de lege si regulamente, implicandu-se in dezvoltarea si implementarea cadrului legislativ din Romania cu privire la dreptul fiscal, dreptul concurentei, achizitii publice si alte domenii.

Adriana Craciun

Director, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Adriana are 19 ani de experienta profesionala la Taxhouse si intr-o firma globala de consultanta si este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.
Ea coordoneaza divizia de preturi de transfer si este implicata de asemenea in proiecte de impozitare directa locala si internationala. Experienta Adrianei include formularea de politici de preturi de transfer, pregatirea de dosare de preturi de transfer, acordarea de asistenta fiscala in timpul controalelor fiscale si a inspectiilor legate de preturi de transfer si impozit pe profit, expertiza fiscala judiciara si extrajudiciara legate de impozit pe profit si preturi de transfer, coordonarea unor proiecte de revizuire a situatiei fiscale, precum si consultanta de zi-cu-zi furnizata societatilor locale sau multinationale care activeaza in domenii precum comertul cu amanuntul, industria bunurilor de larg consum, industria bancara, energie, aeronautica, infrastructura, telecomunicatii si servicii.
De asemenea, Adriana participa ca lector si speaker la diverse conferinte si seminarii in materie de impozitare directa si internationala.
Adriana este licentiata in Administrarea Afacerilor in cadrul Facultatii de Comert a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Adrian Serban

TAX PARTNER, RSM ROMANIA

Adrian are o experienta de peste 15 ani in domeniul fiscal, cu accent pe aspecte legate de taxarea directa si internationala, printre care: impozitarea persoanelor fizice, impozit pe profit, impozit pe veniturile nerezidentilor, preturi de transfer, proiecte de revizuire fiscala, audit, si due diligence. Inainte de a se alatura echipei RSM, Adrian a lucrat in diverse companii de consultanta fiscala si a condus departamentul de taxe al uneia dintre cele mai mari companii de tehnologie si e-commerce din estul Europei.

Calin Stan

Avocat, Director, Bancila, Diaconu si Asociatii SPRL

Membru al Baroului Bucuresti din anul 2009, Calin s-a alaturat echipei august 2015, avand in total peste 14 ani de experinta profesionala.
Printre proiectele sale mentionam:

  • Asistarea unei cunoscute companii ce activeaza in sectorul energetic in inspectia fiscala si in litigii subsecvente avand ca obiect anularea unor masuri asiguratorii si a rezultatelor inspectiei fiscale, prin care au fost impuse in sarcina clientului obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 190 milioane EUR.
  • Asistarea si reprezentarea unei cunoscute companii europene ce activeaza in domeniul prelucrarii metalelor cu privire la anularea unor acte fiscale emise de autoritatile romane, prin care clientului i-a fost refuzat dreptul la rambursarea TVA. Asistarea si reprezentarea cu succes a clientului in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene in vederea confirmarii tratamentului fiscal aplicat in materia TVA.
  • Asistarea si reprezentarea unei cunoscute companii din sectorul auto in multiple litigii fiscale in legatura cu anularea unor obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 13,3 milioane EUR. In prezent clientul este implicat in dispute fiscale atat in fata instantelor de judecata nationale cat si in proceduri de solutionare a disputelor reglementate de Conventia de arbitraj a UE pentru eliminarea dublei impuneri (90/463/EEC).
  • Asistarea sucursalei din Romania a unui producator global de echipamente electronice in cadrul unor litigii fiscale avand ca obiect anularea unor acte fiscale prin care au fost impuse sume suplimentare de TVA si impozit pe profit ca urmare a reclasificarii in servicii de marketing de catre organele fiscale a discount-urilor acordate de societate clientilor sai.

Octavian Marian

AVOCAT SENIOR, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Octavian este un avocat experimentat ce face parte din echipa de litigii a bpv Grigorescu Stefanica. Experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea companiilor straine si locale in proceduri prelitigioase si in litigii complexe, care rezulta din probleme fiscale si administrative, executarea sau rezilierea diverselor tipuri de contracte, emiterea deciziilor autoritatilor publice, complexe activitati de recuperarea de creante si proceduri de insolventa. De asemenea, experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea clientilor straini si locali in litgii complexe ce rezulta din probleme comerciale si penale.

Diana Dumitrana

Manager, Departamentul de Preturi de Transfer, EY Romania

Diana este manager in departamentul de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania, specializandu-se pe zona preturilor de transfer.
De-a lungul celor 8 ani petrecuti alaturi de EY, Diana a asistat companii multinationale din diverse industrii (automotive, energie, IT, industria farmaceutica etc.) in pregatirea documentatiei de preturi de transfer, in negocierea si obtinerea de acorduri de pret in avans cu autoritatile fiscale, precum si in cadrul controalelor fiscale si litigiilor fiscale.

Cristina Muntean

Manager, Departamentul de Impozite Directe, EY Romania

Cristina s-a alaturat departamentului de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania in anul 2014, lucrand de peste 8 ani in zona de impozite directe.
Experienta profesionala a Cristinei include gestionarea a numeroase proiecte de fiscalitate locala, dar si internationala in zona de taxe directe, dar si proiecte de tip due diligence, proiecte internationale de structurare fiscala, calcule ale rezultatului fiscal pentru societati din industrii precum energie, telecomunicatii, industria farmaceutica, IT, etc.

Vlad Dimitriu

SENIOR MANAGER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Vlad are o experienta profesionala de peste 9 ani la Taxhouse si intr-o firma internationala de consultanta si este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat CECCAR. Experienta lui acopera aspecte fiscale in domeniul procedurii si litigiilor fiscale, impozitului pe profit, taxarii internationale, impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, TVA, precum si al impozitelor si taxelor locale.
Principalele proiecte in care a fost implicat includ expertize fiscale judiciare si extrajudiciare, asistenta in cadrul inspectiilor si litigiilor fiscale si proiecte de due dilligence fiscal si revizii fiscale, structurare tranzactii, atat pentru clienti locali cat si pentru companii multinationale cu prezenta in Romania ce activeaza in domenii precum comert, agricultura, imobiliare, constructii si infrastructura, productie si energie regenerabila.
Vlad acorda de asemenea asistenta fiscala persoanelor fizice care detin portofolii investitionale complexe.
El este licentiat in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de master Contabilitatea si Fiscalitatea entitatilor economice din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Cristina Dumitru

Tax Manager, Membru CCF, TPA Romania

Cristina ocupa functia de Tax Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand o experienta profesionala de 8 ani in domeniul financiar, dintre care aproximativ 7 ani in domeniul fiscalitatii. Ea a fost implicata in diverse proiecte, vizand in principal consultanta fiscala in zona TVA si a impozitarii nerezidentilor – impozit pe venit si contributii sociale, dar si asistenta fiscala in domeniul impozitului pe profit si al impozitului cu retinere la sursa. A asistat numerosi clienti romani si internationali care activeaza in domeniul imobiliar, constructii, auto si retail. De asemenea, a asistat clienti in cadrul proiectelor de revizuire fiscala, due diligence si preturi de transfer. A absolvit Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si a urmat programul de masterat Contabilitatea si fiscalitatea entitatilor economice, in cadrul ASE Bucuresti. In prezent, a finalizat efectuarea stagiului in cadrul CECCAR.  

Anamaria Rotariu

AVOCAT COLABORATOR, bpv GRIGORESCU STEFANICA

Anamaria este avocat colaborator in cadrul bpv Grigorescu Stefanica. Activitatea sa se concentreaza, in principal, pe aspecte de drept societar, drept fiscal si dreptul concurentei. Cu o experienta de peste 5 ani in domeniul fiscal, Anamaria a fost implicata in proiecte complexe pentru companii locale si internationale din diverse industrii precum farma, agro, IT, auto si energie. In domeniile amintite, Anamaria face parte din echipa care gestioneaza proiecte de restructurare, due diligence si ofera asistenta in legatura cu diverse aspecte de drept fiscal si dreptul concurentei.

Raluca Nicolae

Senior Manager, Payroll & HR, RSM Romania

Raluca face parte din Divizia Payroll & HR a departamentului de Taxe al RSM, unde gestioneaza un portofoliu de clienti locali si globali, ofera consultanta pe spete de dreptul muncii, resurse umane si payroll, si contribuie la trainingul profesional al echipei de juniori. Portofoliul sau de clienti include companii din industrii variate, precum: constructii, industria petrolului si a gazelor, farmaceutica, IT, turism, imobiliare, comert si media.

Diana Cioriceanu

Transfer Pricing Manager, Membru CCF, TPA România

Cu o experienta de peste 7 ani in aria preturilor de transfer, Diana ocupa functia de Transfer Pricing Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania. De-a lungul anilor, ea a fost implicata in numeroase proiecte precum intocmirea si revizuirea de documentatii de preturi de transfer, analiza tranzactiilor intra-grup si testarea acestora din perspectiva preturilor de transfer prin utilizarea bazelor de date specializate, asistenta in pregatirea si depunerea de Acorduri de Pret in Avans (APA) dar si asistenta acordata clientilor in decursul inspectiilor fiscale. Diana a asistat clienti diversi ce opereaza in sectoare de activitate precum: transport si logistica, auto, retail, real estate, industria prelucratoare etc.

Din punct de vedere al studiilor efectuate, este absolventa a facultatii de Administrare a Afacerilor cu predare in limba engleza din cadru ASE Bucuresti. De asemenea, din anul 2021 este membru al Camerei Consultantilor Fiscali. 

Raluca Iordache

Tax Manager, RSM ROMANIA

Raluca face parte din echipa RSM de la inceputul carierei sale, din 2016. Este certificata drept consultant fiscal, iar in prezent asista clientii RSM in spete ce implica impozitarea directa si indirecta. Portofoliul de clienti pe care il gestioneaza in prezent este divers, si include companii de tip SME si multinationale care activeaza in sectorul comertului cu amanuntul, comertului electronic, automotive, IT si HORECA.

Raluca Dana

CONSULTANT SENIOR, MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Raluca este Consultant Fiscal Senior in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania. A fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala furnizand asistenta privind planificarea si optimizarea fiscala, restructurari si reorganizari, revizuirea fiscala, asistenta in inspectii, pentru clienti din sectorul bunurilor de larg consum si al industriei prelucratoare, automotive si sectorul imobiliar. Raluca este specializata in servicii de consultanta fiscala in domeniul impozitarii directe. A absolvit cursurile de master ale Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, specializarea contabilitate internationala. De asemenea, este consultant fiscal asistent din anul 2021. 

Ana Maria Grecu

Senior Manager, Payroll, RSM Romania

Ana Maria face parte din echipa de Taxe, Divizia Payroll, a RSM Romania de 18 ani si asista IMM-uri si corporatii care activeaza intr-o varietate de industrii: tehnologie, educatie, energie, telecomunicatii, servicii profesionale, imobiliare si non-profit. Expertiza ei extinsa in domeniul taxarii persoanelor fizice se concentreaza pe consultanta privind impozitarea persoanelor fizice, declararea veniturilor realizate de persoanele fizice, si dezvoltarea softwareurilor de salarizare.