BDO Romania

BDO Romania, a cincea firma de audit si consultanta din tara, are o experienta de 28 de ani in prestarea de servicii profesionale in audit, contabilitate, consultanta fiscala si de management si asistenta juridica, aceasta din urma linie de business fiind dezvoltata de Tudor, Andrei si Asociatii, societatea de avocatura afiliata BDO Romania. Cu peste 200 de profesionisti ce actioneaza in cadrul unor echipe multidisciplinare coordonate de 25 de parteneri acreditati de organisme profesionale internationale si locale, oferim toata gama de servicii cerute de piata de audit si consultanta. Prin apartenenta ca firma membra pentru Romania la reteaua BDO, retea ce ocupa locul cinci in ierarhia mondiala a firmelor de profil, incorporam in serviciile noastre cerintele standardelor profesionale si expertiza unei retele de peste 88.000 profesionisti ce opereaza in aprox. 1.800 de birouri in 167 de tari.

Victory Business Center, Str. Invingatorilor nr. 24, sector 3, Bucuresti, Romania • Tel: 021 319 9476 • Fax: 021 319 9477 • office@bdo.ro www.bdo.ro

VORBITORI

Dan Barascu

Partener Coordonator Servicii Fiscale, BDO Romania

Dan este Partenerul coordonator al departamentului de taxe al BDO Romania de 8 ani si ocupa totodata si functia de International Tax Coordinator precum si membru in diferite departamente profesionale din cadrul retelei internationale BDO. Are o experienta de peste 20 ani in domeniul consultantei fiscale, al conformarii si planificarii fiscale pentru companii dintr-o gama larga de sectoare de activitate, acumuland experienta relevanta in domeniu. De asemenea, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali (CCF), precum si al CECCAR. Activitatea sa profesionala presupune si prezenta activa in grupurile de lucru constituite pentru imbunatatirea si digitalizarea serviciilor fiscale din cadrul BDO International, dar a legislatiei fiscale din Romania din cadrul American Chamber of Commerce (AmCham) si Foreign Investors Council (FCI). Totodata, Dan este trainer si speaker in cadrul BDO, cursurile sale fiind recunoscute pentru maniera profesionala profunda,si originala cu care abordeaza subiectele fiscale in cadrul trainingurilor si conferintelor.

Alin Irimia

Partner, National Practice Leader – Trasfer Pricing, BDO Romania

Alin este partener in cadrul departamentului de taxe din BDO Romania coordonand practica de preturi de transfer. Are o experienta de peste 20 ani in fiscalitate, dintre care 6 ani a coordonat Directia de Preturi de Transfer din cadrul ANAF. Alin a fost direct implicat in redactarea legislatiei nationale in domeniu si a reprezentat România in cadrul Comisiei Europene la comitete de reglementare responsabile pentru preturile de transfer.

Andreea Munteanu

Tax Director Corporate & International Tax, BDO Romania

Andreea este director in cadrul BDO si are o experienta de peste 12 ani in consultanta fiscala si BDO. Andreea are o vasta experienta in impozite directe si indirecte, principala ei expertiza fiind impozitul pe profit si taxarea internationala. Pe parcursul carierei, ea a fost responsabila de coordonarea si realizarea a numeroase revizii fiscale, due diligence, reorganizari (fuziuni, divizari, transfer de business, schimb de actiuni etc), precum si de furnizarea de consultanta fiscala la cerere. Andreea are experienta atat cu clienti locali, cat si internationali din varii industrii. Pe parcursul carierei, aceasta a fost detasata si in industrie, unde a ocupat pozitia de manager de taxe al unui grup de companii farmaceutice, aflate printre liderii de piata din industrie

Vlad Madaras

Senior Manager – Tva, BDO Romania

Vlad face parte din echipa BDO din 2015 si este Tax Manager din 2016, fiind si membru autorizat al Camerei Consultantilor Fiscali. El a acumulat o experienta de peste 10 ani in fiscalitate la o firma de consultanta de top, precum si in Big4. Pe parcursul carierei, a fost responsabil de coordonarea si realizarea a numeroase proiecte de consultanta tinerea evidentei de TVA, asistenta in cadrul inspectiilor fiscale, revizii fiscale, proiecte de audit si due diligence.

Raluca Andrei

PARTNER TUDOR, ANDREI SI ASOCIATII

Raluca este avocat partener in cadrul Tudor, Andrei si Asociatii, biroul de avocatura afiliat BDO Romania, detinand anterior pozitia de partener in cadrul unei alte case de avocatura locale cu afiliere internationala. De-a lungul celor 19 ani de experienta profesionala, Raluca a gestionat cu succes litigii comerciale si de contencios administrativ si fiscal si a coordonat proiecte si tranzactii complexe in diverse industrii. In contextul colaborarii cu echipa de taxe a BDO, Raluca a dezvoltat practica de contencios fiscal in cadrul Tudor, Andrei si Asociatii, cu focus pe zona de TVA, impozit pe profit si preturi de transfer.

Claudiu Ionita

Senior Tax Manager, BDO Romania

Claudiu a acumulat mai mult de 8 ani de experienta in tratarea problemelor complexe privind impozitarea persoanelor fizice. Principalele sale domenii de expertiza cuprind mobilitatea internationala, strategiile de recompensare, remunerarea executivilor si impozitarea persoanelor cu averi ridicate. El si-a castigat cunostintele si expertiza asistand clienti nationali si internationali din toate industriile. Totodata, a elaborat si sustinut numeroase seminarii, prezentari si work-shopuri pe diverse teme de fiscalitate (legislatie fiscala interna, impozitare internationala, etc.) atat in Romania cat si in strainatate (pentru Chambre des Salariés Luxembourg). Este participant activ in mai multe grupuri de lucru pentru imbunatatirea legislatiei fiscale din Romania. Inainte de a se alatura BDO, Claudiu a colaborat cu mai multe societati de consultanta din Romania si din Luxemburg.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

DAC 6 – obligatii de raportare, implicatii, controverse

TEMELE ABORDATE IN CADRUL SEMINARIILOR TAXEU FORUM

20 de aspecte fiscale critice de luat in considerare in 2021, recomandari si solutii

Dintre acestea, mentionam:

  • Tichetele cadou – cum aparam acordarea legitima a tichetelor cadou catre angajatii partenerii de afaceri anterior anului 2020 si in 2021: retrospectiva anului 2020, mijloace de aparare (principiul legitimei asteptari, independent vs dependent, Codul Muncii vs Codul de Procedura fiscala/Codul fiscal); ce ne rezerva viitorul, riscuri si aspecte neclare.
  • Testarea caracterului “independent” al relatiei cu o persoana fizica/juridica, surse de risc si implicatii dincolo de indeplinirea celor 4 din 7 criterii de independenta.
  • Solutii de recompensare si motivare a salariatilor in contextul pandemiei si nu numai (lucrul de acasa, educatia timpurie, programele “Stock Options Plan”).
  • COVID -19 – implicatii fiscale si legale sintetizate in 30 de minute.
  • Scutirea de impozit a profitului reinvestit – cum functioneaza, aspecte importante pentru reducerea riscurilor fiscale, neclaritati, procedura de lucru si documentatia necesara (punerea in functiune, modernizari, etc).
  • Capcanele fiscale de ocolit in cazul reorganizarii/restructurarii unei afaceri.
  • Dezbaterea surselor de risc fiscal importante: justificarea scutirilor de TVA, structura de comisionar, locul prestarii, ajustari, prorate, justificarea cheltuielilor cu serviciile, cheltuieli aferente veniturilor neimpozabile, provizioane, amotizarea fiscala, reevaluari, impozitarea nerezidentilor, avantaje acordate salariatilor (petreceri ale companiei, team building, evenimente speciale, conferinte, etc).
  • Cheltuieli nedeductibile – jurisdictii necooperante fiscal.
  • Consolidarea fiscala a impozitului pe profit – analiza SWOT (puncte tari, puncte slabe, oportunitati, amenintari) pentru a lua o decizie corecta fiscal.


Special pentru participantii la TaxEU Forum, BDO Romania ofera acces gratuit la cursul eLearnig “DAC6 – Aranjamente transfrontaliere raportabile”.

Pentru inscriere trimiteti un mail cu subiectul “DAC6” la adresa dac6@bdo.ro pana luni 15.03.2021.
Marti, 16.03.2021, veti primi pe email o invitatie pe platorma BDO Romania de eLearning, “BDO Digital”.
La finalul cursului, fiecare cursant va primi “Diploma de Participare”.