BDO Romania

BDO in Romania este unul dintre cei mai consacrati jucatori locali din mediul de consultanta din Romania, cu peste 30 de ani de experienta.

Atunci cand colaborezi cu BDO, descoperi rapid o cultură bazata pe relatii, resurse globale si locale, precum si receptivitate. Angajamentul nostru de a oferi solutii prin servicii exceptionale pentru fiecare dintre clientii nostri este ceea ce ne motiveaza  in fiecare zi.

BDO Romania are birouri in Bucuresti, Cluj, Iasi, Timisoara, Sibiu si Chisinau cu oameni cu experienta intr-o gama larga de servicii si industrii.

Misiunea BDO Romania este de a sprijini ecosistemul de afaceri din Romania si de a raspunde nevoilor acestuia cu mai mult decat sfaturi, solutii.

Zona noastra de expertiza si lista de clienti acopera o amprenta exhaustiva si relevanta in ecosistemul de afaceri local.

BDO Romania este membru al BDO International Limited, o companie britanica cu raspundere limitata prin garantie, si face parte din reteaua internationala BDO de firme membre independente.

Victory Business Center, Str. Invingatorilor nr. 24, sector 3, Bucuresti, Romania • Tel: 021 319 9476 • Fax: 021 319 9477 • office@bdo.ro www.bdo.ro

VORBITORI

Dan Barascu

PARTENER COORDONATOR SERVICII FISCALE, BDO ROMANIA

Dan este Partenerul coordonator al departamentului de taxe al BDO Romania de 8 ani si ocupa totodata si functia de International Tax Coordinator precum si membru in diferite departamente profesionale din cadrul retelei internationale BDO. Are o experienta de peste 20 ani in domeniul consultantei fiscale, al conformarii si planificarii fiscale pentru companii dintr-o gama larga de sectoare de activitate, acumuland experienta relevanta in domeniu. De asemenea, este membru al Camerei Consultantilor Fiscali (CCF), precum si al CECCAR. Activitatea sa profesionala presupune si prezenta activa in grupurile de lucru constituite pentru imbunatatirea si digitalizarea serviciilor fiscale din cadrul BDO International, dar a legislatiei fiscale din Romania din cadrul American Chamber of Commerce (AmCham) si Foreign Investors Council (FCI). Totodata, Dan este trainer si speaker in cadrul BDO, cursurile sale fiind recunoscute pentru maniera profesionala profunda,si originala cu care abordeaza subiectele fiscale in cadrul trainingurilor si conferintelor.

Andreea Munteanu

TAX DIRECTOR CORPORATE & INTERNATIONAL TAX, BDO ROMANIA

Andreea este director in cadrul BDO si are o experienta de peste 12 ani in consultanta fiscala si BDO. Andreea are o vasta experienta in impozite directe si indirecte, principala ei expertiza fiind impozitul pe profit si taxarea internationala. Pe parcursul carierei, ea a fost responsabila de coordonarea si realizarea a numeroase revizii fiscale, due diligence, reorganizari (fuziuni, divizari, transfer de business, schimb de actiuni etc), precum si de furnizarea de consultanta fiscala la cerere. Andreea are experienta atat cu clienti locali, cat si internationali din varii industrii. Pe parcursul carierei, aceasta a fost detasata si in industrie, unde a ocupat pozitia de manager de taxe al unui grup de companii farmaceutice, aflate printre liderii de piata din industrie

Vlad Madaras

SENIOR MANAGER – TVA, BDO ROMANIA

Vlad face parte din echipa BDO din 2015 si este Tax Manager din 2016, fiind si membru autorizat al Camerei Consultantilor Fiscali. El a acumulat o experienta de peste 10 ani in fiscalitate la o firma de consultanta de top, precum si in Big4. Pe parcursul carierei, a fost responsabil de coordonarea si realizarea a numeroase proiecte de consultanta tinerea evidentei de TVA, asistenta in cadrul inspectiilor fiscale, revizii fiscale, proiecte de audit si due diligence.

Raluca Andrei

PARTNER TUDOR, ANDREI SI ASOCIATII

Raluca este avocat partener in cadrul Tudor, Andrei si Asociatii, biroul de avocatura afiliat BDO Romania, detinand anterior pozitia de partener in cadrul unei alte case de avocatura locale cu afiliere internationala. De-a lungul celor 19 ani de experienta profesionala, Raluca a gestionat cu succes litigii comerciale si de contencios administrativ si fiscal si a coordonat proiecte si tranzactii complexe in diverse industrii. In contextul colaborarii cu echipa de taxe a BDO, Raluca a dezvoltat practica de contencios fiscal in cadrul Tudor, Andrei si Asociatii, cu focus pe zona de TVA, impozit pe profit si preturi de transfer.

Claudiu Ionita

SENIOR TAX MANAGER, BDO ROMANIA

Claudiu a acumulat mai mult de 8 ani de experienta in tratarea problemelor complexe privind impozitarea persoanelor fizice. Principalele sale domenii de expertiza cuprind mobilitatea internationala, strategiile de recompensare, remunerarea executivilor si impozitarea persoanelor cu averi ridicate. El si-a castigat cunostintele si expertiza asistand clienti nationali si internationali din toate industriile. Totodata, a elaborat si sustinut numeroase seminarii, prezentari si work-shopuri pe diverse teme de fiscalitate (legislatie fiscala interna, impozitare internationala, etc.) atat in Romania cat si in strainatate (pentru Chambre des Salariés Luxembourg). Este participant activ in mai multe grupuri de lucru pentru imbunatatirea legislatiei fiscale din Romania. Inainte de a se alatura BDO, Claudiu a colaborat cu mai multe societati de consultanta din Romania si din Luxemburg.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

Unde dam si unde crapa atunci cand facem sponsorizari

 • Modificari pentru 2022
 • Cand apar riscurile legate de “conducere directa si control”; “directionarea directa si indirecta a activitatii beneficiarului” si “sponsorizare vs reclama”
 • Cum le putem reduce riscurile si cum putem combate eventuale abordari arbitrare in caz de inspectie fiscala
 • Sponsorizarea in contextul ESG, CSR, reguli din alte state si cum putem adapta legislatia din Romania la contextul actual

TEMA ABORDATA IN CADRUL SEMINARELOR TAXEU FORUM

Impozitarea muncii si aspecte complementare legate de mobilitatea angajatilor

 • Provocarile fiscale si juridice ale muncii in regim de telemunca din strainatate
 • Relatiile de munca in lipsa unui contract individual de munca – implicatii fiscale si juridice
 • Avantaje platite catre salariatii tertilor – cine retine obligatiile fiscale si in ce situatii?

Posibile viitoare teme predilecte in inspectiile fiscale care vizeaza TVA

 • Tratament de TVA cu privire la reduceri primite de group in legatura cu achizitii locale
 • Impactul dpdv al TVA al ajustarii de profitabilitate conform dosarului de preturi de transfer
 • Riscuri generare sediu fix din punct de vedere al TVA in cazul in care activitatea de logistica este realizata de o societate din grup

Totul despre reducerea impozitului pe profit in contextul facilitatilor privind cresterea capitalurilor proprii

 • Masuri de stimulare pentru cresterea capitalurilor proprii – reduceri aplicabile de impozit pe profit;
 • Reflectarea in contabilitatea, determinarea si declararea reducerii de impozit pe profit
 • Modalitari de crestere a capitalurilor proprii – exemple practice