Biris Goran

Biris Goran este o societate romaneasca de avocatura de afaceri infiintata in 2006 si care are o echipa de peste 45 de avocati si consultanti fiscali, inclusiv noua parteneri, cu un mix de experienta vestica si locala. Practicile si echipa Biris Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatura de top din Romania in ghidurile juridice Chambers Europe si European Legal 500. Echipa noastra poate oferi o gama completa de servicii juridice, cu accent in special pe aspecte de taxe si fiscalitate, drept societar, achizitii si fuziuni, dreptul concurentei, drept imobiliar, dreptul muncii, energie, litigii, protectia datelor si insolventa. Oferim in mod regulat consultanta unei varietati mari de companii, de la societati nou-create sau locale pana la multinationale, in diverse sectoare de activitate. Departamentul nostru de taxe reprezinta investitori internationali/companii multinationale, precum si companii romanesti sau persoane fizice in toate aspectele fiscalitatii, inclusiv cu privire la planificare si structurare fiscala locala si internationala, restructurari, proceduri de analiza fiscala, consultanta generala cu privire la impozitare, preturi de transfer, precum si asistenta in cadrul inspectiilor fiscale si in rezolvarea controverselor de natura fiscala.

Bd. Aviatorilor nr. 47, Sector 1, București, România
Tel: +40 21 260 0710 • office@birisgoran.ro • www.birisgoran.ro

VORBITORI

Alina Andrei

PARTENER, CABOT TRANSFER PRICING IN COOPERATION WITH BIRIS GORAN

Alina Andrei este partener in cadrul societatii Cabot Transfer Pricing si are experienta in pregatirea dosarului de preturi de transfer din anul 2008, anul publicarii Ordinului 222 / 2008 privind preturile de transfer. Pana in prezent, Alina a asistat mai mult de 200 de societati locale si din Uniunea Europeana in pregatirea si documentarea dosarului preturilor de transfer si a asistat mai mult de 40 de societati la controale ale dosarului TP. Alina este membru CCF si a absolvit in februarie 2018 programul de Executive MBA din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri de la Viena. Anterior, Alina a lucrat ca specialist de impozite si taxe in cadrul grupului Lukoil Romania, in departamentul de preturi de transfer al KPMG si Big4 si in Ministerul de Finante (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili).

Cristina Saulescu

PARTENER, CABOT TRANSFER PRICING IN COOPERATION WITH BIRIS GORAN

Cristina Saulescu, Partener Cabot Transfer Pricing, activeaza in aceasta profesie de peste 20 deani, atat in sectorul privat, cat si in cel public din Romania.Cristina este licentiat in economie al Universitatii de Vest din Timisoarasi estemembru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.Experienta in sectorul privat consta intr-o plaja larga de coordonare si dezvoltare de servicii de contabilitate, asistenta de specialitate pe proiecte de fuziuni si achizitii, conformitate si asistenta fiscala, consultanta pe problematicile preturilor de transfer atat la nivel national, cat si regional. Cristina a lucrat si in sectorul public pentru o perioada de 7 ani caauditor fiscal al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, plus inca 10 ani de manageriat.Are o competenta semnificativa in domeniul preturilor de transfer, al tranzactiilor transfrontaliere, al reorganizarilor, ca si al implicatiilor impozitarii in raport cu legislatia romaneasca si cea internationala, oferind servicii profesionale de calitate unor variate corporatii multinationale, banci si companii locale.Nu in ultimul rand, Cristina areo ampla experienta ca lector si trainer si a sustinut cateva conferinte si ateliere pe diverse teme din domeniul impozitarii locale si internationale si al preturilor de transfer

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

Tichete cadou

  • Tratamentul fiscal al tichetelor cadou inainte si dupa aparitia OUG 130/2021;
  • Abordarea autoritatilor fiscale in cadrul inspectiilor tematice;
  • Solutii pentru trecut? Solutii pentru viitor?

TEMA ABORDATA IN CADRUL SEMINARELOR TAXEU FORUM

Preturile de transfer

• Dezvoltari internationale – impozitarea marilor corporatii.
• Dezvoltari locale – noua lista a marilor contribuabili, noul termen de pregatire a dosarului de preturi de transfer in cazul contribuabililor mari. Desk-auditul si SAF-T-ul: cum vor influenta modul de realizare a inspectiilor fiscale?
• Inspectia fiscala a dosarului preturilor de transfer. Particularitati ale controalelor dosarului preturilor de transfer. Implicatii la nivelul impozitului pe profit, TVA, altor taxe si impozite. Documentarea pierderilor cauzate de COVID19 (probleme ale lanturilor de aprovizionare, cresterea preturilor materiilor prime, pierderi din exploatare).
• Fluxul procedural de la solicita.