Biris Goran

Biris Goran este o societate romaneasca de avocatura de afaceri infiintata in 2006 si care are o echipa de peste 45 de avocati si consultanti fiscali, inclusiv opt parteneri, cu un mix de experienta vestica si locala. Practicile si echipa Biris Goran au fost incluse cu regularitate printre firmele de avocatura de top din Romania in ghidurile juridice Chambers Europe si European Legal 500. Echipa noastra poate oferi o gama completa de servicii juridice, cu accent in special pe aspecte de taxe si fiscalitate, drept societar, achizitii si fuziuni, dreptul concurentei, drept imobiliar, dreptul muncii, energie, litigii, protectia datelor si insolventa. Oferim in mod regulat consultanta unei varietati mari de companii, de la societati nou-create sau locale pana la multinationale, in diverse sectoare de activitate. Departamentul nostru de taxe reprezinta investitori internationali/companii multinationale, precum si companii romanesti sau persoane fizice in toate aspectele fiscalitatii, inclusiv cu privire la planificare si structurare fiscala locala si internationala, restructurari, proceduri de analiza fiscala, consultanta generala cu privire la impozitare, preturi de transfer, precum si asistenta in cadrul inspectiilor fiscale si in rezolvarea controverselor de natura fiscala.

Bd. Aviatorilor nr. 47, Sector 1, București, România
Tel: +40 21 260 0710 • office@birisgoran.ro • www.birisgoran.ro

VORBITORI

GABRIEL BIRIS

PARTNER, BIRIS GORAN

Gabriel Biris este partener fondator al societatii de avocatura Biris Goran, si avocat de business cu peste 23 de ani de experienta in toate aspectele fiscalitatii, precum structurare fiscala, conformitate, inspectii si litigii fiscale. Este recunoscut la scara larga pentru activitatea sa profesionala, dar si pentru eforturile depuse pentru modernizarea legislatiei si administratiei fiscale in sprijinul mediului de afaceri din Romania. Intre decembrie 2015 si septembrie 2016 Gabriel a detinut functia de secretar de stat in Ministerul Finantelor. In timpul mandatului a promovat in fata Comisiei Europene ideea TVA-ului bazat pe taxa inversa, iar in iunie 2016 a reprezentat Romania in cadrul First Inclusive Framework of OECD’s Anti-Beps Plan (primului cadru incluziv al planului OCDE privind anti-beps) din Kyoto, Japonia. Gabriel este de asemenea implicat activ in Ready Nation Ro, un ONG romanesc sustinut de Ready Nation US, care are ca scop determinarea unui numar mare de oameni de afaceri din Romania sa se implice in crearea unor politici publice cu impact asupra educatiei timpurii. Gabriel este autorul a doua carti: „Despre Fiscalitate si Competitivitate” si „Despre Fiscalitate si Bun Simt, ambele publicate in 2012, si coautor al lucrarii „Controverse in fiscalitate” publicata in 2011. Editia 2019 a Chambers Europe l-a desemnat, pentru al doisprezecelea an consecutiv, drept „highly recommended” in domeniul fiscalitatii din Romania.

ALINA ANDREI

PARTENER, CABOT TRANSFER PRICING IN COOPERATION WITH BIRIS GORAN

Alina Andrei este partener in cadrul societatii Cabot Transfer Pricing si are experienta in pregatirea dosarului de preturi de transfer din anul 2008, anul publicarii Ordinului 222 / 2008 privind preturile de transfer. Pana in prezent, Alina a asistat mai mult de 200 de societati locale si din Uniunea Europeana in pregatirea si documentarea dosarului preturilor de transfer si a asistat mai mult de 40 de societati la controale ale dosarului TP. Alina este membru CCF si a absolvit in februarie 2018 programul de Executive MBA din cadrul Universitatii de Economie si Afaceri de la Viena. Anterior, Alina a lucrat ca specialist de impozite si taxe in cadrul grupului Lukoil Romania, in departamentul de preturi de transfer al KPMG si Big4 si in Ministerul de Finante (Directia Generala de Administrare a Marilor Contribuabili).

Sorin Biban

Tax Senior Manager, Biris Goran

Sorin s-a alaturat echipei Biris Goran in 2008 in calitate de consultant fiscal senior, activand in domeniu inca din 2004. Fiind un membru cheie al echipei de taxe, Sorin ofera asistenta unui numar mare de clienti din diverse sectoare de activitate, inclusiv in relatia cu autoritatile fiscale, ce implica pregatirea de contestatii, acordarea de asistenta la fata locului in timpul inspectiilor fiscale, precum si consultanta privind aspecte de natura fiscala. Sorin este specialist in domeniul taxei pe valoarea adaugata, iar printre specializarile sale se mai numara impozitarea directa si aspectele de procedura fiscala. Sorin este membru activ al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.

AGENDA

tema abordata in cadrul conferintei

Creditul fiscal pentru crese si gradinite

TEMELE ABORDATE IN CADRUL SEMINARIILOR TAXEU FORUM

Preturile de transfer si noile modificari fiscale. Context european si local. Controalele fiscale de preturi de transfer in 2021. DAC6.

  • Contextul european al preturilor de transfer, taxarea afacerilor digitale, planul de relansare economica.
  • Contextul local al preturilor de transfer. Noutatile fiscale cu incidenta asupra preturilor de transfer.
  • Dosarul preturilor de transfer, vedeta inspectiilor fiscale. Cum pot fi reduse riscurile de ajustare a preturilor de transfer?
  • Consolidarea din perspectiva impozitului pe profit si implicatii la nivelul preturilor de transfer.
  • DAC6. Obligatii de raportare – cine / ce / cum / cand raporteaza.