Cel mai important eveniment de legislatie si fiscalitate al anului 2024
BUCURESTI & CLUJ-NAPOCA

Adrian Luca

Adrian Luca, 45 de ani, are peste 22 de ani experienta in fiscalitate, fiind unul din primii specialisti din Romania in domeniul preturilor de transfer, participant la introducerea in legislatia nationala a standardelor OCDE in materie. A infiintat in urma cu 15 ani TPS, astazi principal jucator independent pe piata de consultanta fiscala din Europa Centrala si de Est destinata grupurilor multinationale.

Incepand din 2018 este vicepresedinte al Camerei Consultantilor Fiscali, iar din 2022, prim-vicepresedinte, pozitie din care promoveaza activ conceptul de cooperare pentru conformare fiscala. Considera ca activitatea consultantului fiscal are si o componenta publica, de a ajuta toate partile interesante sa inteleaga contextul fiscal european si international, provocarile pe care le au actorii economici dar si societatea in ansamblu. Are peste 100 de articole publicate in presa de specialitate (revista CCF), dar si in presa (hotnews.ro, zf.ro, contributors.ro, economedia.ro si altele).

Adrian Luca  unul dintre cei cinci membri propusi de Romania in Comisia europeana de arbitraj pentru eliminarea dublei impuneri in relatia dintre partile afiliate.