Cel mai important eveniment de legislatie si fiscalitate al anului 2024
BUCURESTI & CLUJ-NAPOCA

Inga Tigai

Intr-un mediu fiscal romanesc sau international aflat intr-o permanenta schimbare, functia fiscala trebuie sa fie gata pentru actiune azi, dar sa stie, in acelasi timp, sa anticipeze si sa pregateasca viitorul.

Avand o experienta de 18 ani in consultanta fiscala dobandita in cadrul Big 4, Inga este liderul zonei de Tehnologie Fiscala pentru KPMG in Romania si in Europa Centrala si de Est (CEE Tax Technology).

Expertiza sa de promotor al transformarii functiei fiscale si in domeniul Global Mobility Services (GMS) este foarte apreciata de piata. De asemenea, Inga are o experienta semnificativa in sprijinirea autoritatilor fiscale in implementarea noilor tehnologii si imbunatatirea peisajului fiscal, pentru a deservi mai bine contribuabilii. Membru activ in grupurile de lucru pentru taxe si afaceri, al comitetelor pentru taxe si munca din cadrul AmCham sau Romanian Business Leaders si alumni Aspen. Consultant fiscal calificat din 2012.

Lucreaza cu cei mai importanti actori din toate industriile, pentru a le imbunatati modelele de operare fiscala si pentru a sprijini organizatiile in procesul de conformare fiscala, apeland la mixul corect de cunostinte, oameni si solutii digitale. Printre cele mai recente realizari din zona sa de expertiza includ implementarea mai multor proiecte SAF-T, Verificator de Date Fiscale, Ro E-factura, proiecte specifice pentru functia fiscala din cadrul contribuabililor mari din diverse industrii.

Cu o experienta in consultanta atat pentru clientii individuali, cat si pentru organizatii, ea este recunoscuta pentru bogata experienta in multiple industrii. Domeniile sale de specializare includ consultanta si conformare in zona impozitului pe venitul persoanelor fizice, securitate sociala, solutii globale de mobilitate, strategii de salarizare, proiecte de due diligence, precum si consultanta in domeniul muncii si resurselor umane. A servit o clientela diversificata, de la firme locale la corporatii multinationale din diferite sectoare.