bpv GRIGORESCU STEFANICA

bpv Grigorescu Stefanica este o societate independenta de avocati, cu o oferta completa (full service) pentru proiecte si litigii complexe si cu o combinatie unica de competente juridice si fiscale. Echipa bpv Grigorescu Stefanica si-a dezvoltat competente care ii permit sa abordeze proiecte de afaceri in mod integrat, furnizand atat servicii juridice, cat si servicii fiscale, cu o perspectiva pragmatica bazata pe intelegerea resorturilor tehnice, comerciale si organizationale care influenteaza afacerile clientilor. Aceasta abordare integrata permite societatii sa dezvolte proiecte complexe pentru clientii sai, asigurand atat consultanta de specialitate juridica si fiscala, cat si management de proiect.

bpv Grigorescu Stefanica este membra fondatoare a aliantei regionale de societati independente de avocati, bpv Legal, care ii permite sa ofere clientilor sai deschidere europeana si internationala, experienta relevanta in mai multe jurisdictii, standarde si practici comune, precum si capacitatea de actiune la nivel european. Alianta are birouri in Bratislava, Bruxelles, Bucuresti, Budapesta, Praga si Viena. bpv Grigorescu Stefanica este recunoscuta si recomandata pentru calitatea serviciilor sale juridice de catre cele mai renumite publicatii internationale de profil, Chambers and Partners, Legal 500, IFLR, ITR World Tax.

Str. Dionisie Lupu nr. 33, sector 1, București, România • Tel: 021 264 16 50
Fax: 021 264 16 60 • office@bpv-grigorescu.com • www.bpv-grigorescu.com

VORBITORI

Anca Grigorescu

Partener, bpv Grigorescu Stefanica

Anca Grigorescu este unul dintre partenerii fondatori ai societatii bpv Grigorescu Stefanica si conduce departamentele de Drept fiscal si Dreptul muncii si beneficii. Ea este si coordonatoarea echipei care se ocupa de sectorul farmaceutic. Cunostintele aprofundate ale Ancai in probleme fiscale, precum si cei 20 de ani de experienta, o situeaza printre cei mai buni avocati din domeniu, avand in vedere consultanta oferita in materia structurarilor fiscale. Anca asista clientii cu privire la aspecte fiscale transnationale, structurari fiscale pentru investitii viitoare, restructurare si optimizare fiscala anterioare vanzarii. In plus, se implica in situatiile de organizare interna, cum ar fi administrarea lichiditatilor, supra-indatorare si preturi de transfer. Expertiza Ancai acopera si finantarea societatilor, cu accent pe proiecte de energie si imobiliare. Activitatea profesionala a Ancai include participarea in diverse comisii legislative pentru modificari ale legislatiei fiscale si de dreptul muncii. Anca Grigorescu a primit premiul de Excelenta in Dezvoltarea Profesiei de Avocat pentru categoria Taxe si Fiscalitate de mai mule ori in cadrul evenimentului Gala Lady Lawyer din 2014, 2015 si 2018. De asemenea, expertiza sa este recunoscuta la nivel international, Anca fiind recomandata de catre cele mai renumite publicatii internationale de profil, Chambers and Partners, Legal 500 si ITR World Tax.

Iulia Dragomir

Avocat Senior Coordonator, bpv Grigorescu Stefanica

Iulia este avocat senior coordonator in echipa bpv Grigorescu Stefanica. Activitatea sa se concentreaza in principal pe aspecte de drept fiscal, achizitii publice, concurenta si dreptul muncii. Este implicata, de asemenea, in proiecte din domeniul comercial si domeniul resurselor naturale, cu precadere in sectorul de petrol si gaze. A dobandit o vasta experienta in gestionarea proiectelor complexe pentru clienti locali si internationali, inclusiv proiecte de structurare fiscala a tranzactiilor. In domeniile amintite, sustine in mod constant sesiuni de instruire pentru angajatii clientilor, menite sa contribuie la intarirea echipelor interne ale clientilor, prin o mai buna intelegere a legislatiei, dar si prin identificarea, depasirea si evitarea unor situatii practice de natura a expune clientii, din punct de vedere juridic. Totodata, Iulia are experienta in elaborarea de propuneri de modificare legislativa, implicandu-se in dezvoltarea si implementarea cadrului legislativ din Romania cu privire la dreptul fiscal, dreptul concurentei, achizitii publice si alte domenii.

Octavian Marian

Avocat Senior, bpv Grigorescu Stefanica

Octavian este un avocat experimentat ce face parte din echipa de solutionare a litigiilor a bpv Grigorescu Stefanica. Experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea companiilor straine si locale in proceduri prelitigioase si in litgii complexe, care rezulta din probleme fiscale si administrative, executarea sau rezilierea diverselor tipuri de contracte, emiterea deciziilor autoritatilor publice, complexe activitati de recuperarea de creante si proceduri de insolventa. De asemenea, experienta lui Octavian include asistarea si reprezentarea clientilor straini si locali in litgii complexe ce rezulta din probleme comerciale si penale.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI

Telemunca si provocarile fiscale ale flexibilizarii relatiilor de munca in contextul pandemiei Covid-19

In cadrul prezentarii sale, Anca Grigorescu va analiza atat aspecte relevante pe care le presupune telemunca in raport cu angajatii, cat si implicatiile fiscale ale acesteia pentru angajat si angajator. Astfel, Anca va pune in discutie aspecte fiscale privind suportarea cheltuielilor in legatura cu telemunca, beneficiile fiscale acordate angajatilor si riscul de a genera prin activitatea prestata in regim telemunca anumite implicatii, cum ar fi un sediu permanent al angajatorului daca angajatul isi desfasoara activitatea dintr-un loc situat intr-un alt stat, deductibilitatea cheltuielilor si asigurarile sociale ale angajatului in acest context.

TEMA ABORDATA ÎN CADRUL SEMINARIILOR TAXEU FORUM

Proceduri administrative si judiciare fiscale noi – Labirinturi ale controverselor si solutiilor

A. Reforma Codului de Procedura Fiscala: Reguli fiscale noi, obiceiuri fiscale vechi.

  • Noi cazuri de nulitate absoluta a actului administrativ fiscal;
  • Reguli noi in desfasurarea inspectiei fiscale;
  • Dobanzile si penalitatile de nedeclarare;
  • Modificari importante aduse procedurii de contestare administrativa a deciziei de impunere.

B. Controlul inopinat: Calea rapida catre raportul de inspectie fiscala si decizia de impunere.

  • Obiectul controlului si regulile aplicabile;
  • Drepturile si obligatiile contribuabilului;
  • Efectele controlului inopinat.

C. Curtea de Justitie a Uniunii Europene: Adevarul fiscal vine de la apus?

  • Sesizare si procedura;
  • Efectele si puterea (dorita) a deciziilor CJUE in fata organelor fiscale si a instantei de judecata;
  • Deciziile recente ale CJUE in materia TVA cu impact in sectoarele imobiliar si IT, precum si in alte domenii relevante in context pandemic