EY Romania | Servicii de asistenta fiscala si juridica

Misiunea EY este sa construiasca o lume a muncii mai buna, ajutand la crearea de valoare pe termen lung pentru clienti, oameni si societate si la cresterea gradului de incredere in pietele de capital.

Ajutam clientii EY  sa se dezvolte, sa optimizeze si sa isi protejeze valoarea, astfel incat acestia sa nu poata solutiona doar provocarile de astazi, ci si sa avanseze in urmatorul val de inovatie si schimbari tehnologice si sociale.

Serviciile noastre fiscale au ca scop asistarea companiilor sa functioneze eficient si eficace in mediul fiscal si de reglementare din Romania. Realizam acest lucru oferind o intelegere atat a problemelor tehnice, cat si a celor practice asociate cu desfasurarea afacerilor in Romania, cu scopul general de a lua decizii care optimizeaza economiile fiscale si atenueaza riscurile fiscale.

EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezintă Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an in luna iunie la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informatii vizitati pagina noastra: www.ey.com

Adresă: Bulevardul Ion Mihalache 15-17, București 011171
Telefon: 021 402 4000 • Email: office@ro.ey.com

VORBITORI

Alex Milcev

Partener, Lider al Departamentului de Asistenta fiscala si juridica, EY Romania

Alexander este Partener in cadrul Departamentului de consultanta fiscala, lider al Departamentului de consultanta fiscala si juridica din cadrul EY Romania. Alexander s-a alaturat EY in anul 2002 si are o experienta de peste 20 de ani in acordarea de consultanta si in a lucra cu companiile multinationale. El are o experienta remarcabila in: fiscalitate corporate si internationala, preturi de transfer, taxe indirecte inclusiv TVA si taxe vamale, analiza-diagnostic din punct de vedere fiscal, inspectii fiscale, dezvoltarea si implementarea de proiecte internationale de structurare fiscala, consultanta si conformitate in prezent in domeniul fiscalitatii corporate, consultanta in structurarea investitiilor. Este membru fondator al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania si a publicat numeroase articole in “International Tax Review”, “Euromoney”, “The Business Review” si alte reviste pe subiecte fiscale si de reglementare. Detine o diploma de licenta in Economie de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si o diploma de licenta in Drept de la Universitatea Bucuresti.

Gabriela Bancescu

Director, Divizia Prețuri de Transfer, EY Romania

Gabriela  este Director in cadrul departamentului de Asistenta Fiscala al EY Romania, Divizia Preturi de Transfer. Membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania, Gabriela a absolvit facultatea de Relatii Internationale in cadrul  Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti. Gabriela are mai mult de 16 ani experienta in domeniul consultantei fiscale in ceea ce priveste consilierea si lucrul cu societati comerciale multinationale pe diferite aspecte fiscale internationale. Detine o experienta vasta in fiscalitate internationala, activitate de consultanta in structurarea investitiilor internationale, preturi de transfer, eficienta modelului operational si restucturarea prezentei in afaceri. Clientii sai includ mari companii farmaceutice, companii din domeniul petrolului si gazelor, companii imobiliare, companii din sectorul energiei electrice si utilitatilor, de consultanta, telecomunicatii si IT, banci si institutii financiare.

Florina Paring

Senior Manager, EY Romania

Florina Paring este Senior Manager Impozite Indirecte in cadrul Departamentului de Servicii de Consultanta si Conformitate Fiscala al Ernst & Young Romania. Ea lucreaza in consultanta fiscala din anul 2008, fiind specializata in impozite indirecte si isi desfasoara activitatea la sediul din Bucuresti. Detine diploma de licenta de la Academia de Studii Economice din Bucuresti – Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si Facultatea de Finante, Banci, Asigurari si Burse de Valori. Florina detine o Diploma Europeana in Impozitarea Indirecta (EDIT) de la Institutul de Impozitare Indirecta din Marea Britanie. Florina are peste 12 ani de experienta in furnizarea de servicii de consultanta si conformitate cu privire la TVA catre companii multinationale si mari companii (care opereaza in diverse sectoare de industrie) in ceea ce priveste proiecte locale si de tip cross-border. Ea a fost implicata semnificativ in acordarea de asistenta in fata autoritatilor fiscale din Romania in timpul controalelor fiscale, precum si in cadrul litigiilor fiscale. Florina a facilitat conferinte si cursuri de training privind aspecte de TVA. Florina are cunostinte tehnice extinse cu privire la diferite aspecte legate de TVA, aria ei de specializare fiind industria Serviciilor Financiare.

Andreea Cosmanescu

Senior Manager in Departamentul de Asistenta Fiscala, EY Romania

Andreea Cosmanescu este Senior Manager in cadrul departamentului de Asistenta fiscala, divizia ‘Impozit pe venit si contributii de asigurari sociale’ al EY Romania. Cumuland o experienta de peste 13 ani in domeniul fiscalitatii, expertiza sa tehnica acopera proiectarea si implementarea de structuri de remunerare a persoanelor fizice, implicatii fiscale si de asigurari sociale in context national si transnational, asistenta in timpul controalelor fiscale pentru persoanele fizice, analiza de eligibilitate si implementare pentru facilitati fiscale si ajutor de stat, coordonare formalitatilor privind imigrarea si emigrarea personalului in/din Romania. Andreea detine o diploma de master in Fiscalitatea si Contabilitatea patrimoniului, la Academia de Studii Economice si o diploma de licenta atat în Drept cat si in Management Economic. Este membra ADIT (Diplomă nivel avansat in taxare internationala) din iunie 2009, detinatoare a Lucrarii I – Principiile taxarii internationale si membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din 2013.

Claudia Chiran

SENIOR MANAGER, EY ROMANIA

Claudia este senior manager in cadrul practicii serviciilor de impozitare directa a Ernst & Young, cu biroul in Bucuresti. S-a alaturat echipei Ernst & Young Romania in 2008 iar in 2014 a activat in cadrul departamentului de asistenta fiscala pentru Europa de Est a Ernst & Young, biroul din New York, SUA. Este licentiata a Facultatii de Asigurari Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti. Claudia este membra a Camerei Consultantilor Fiscali din Romania incepand cu 2012. Are o experienta semnificativa in domeniul fiscalitatii interne si internationale, cu accent pe proiecte de (re)structurare de afacere, fuziuni, divizari, planificare fiscala internationala si diverse aspecte fiscale legate de investitiile din Romania. De asemenea, Claudia are experienta de asistenta si reprezentare a clientilor domestici si a companiilor parte a grupurilor multinationale in ceea ce privește relatia cu autoritatile fiscale, inclusiv asistenta in cadrul inspectiilor fiscale in diverse stadii (inclusiv in faza de contestare administrativa si in instanta). A participat in procesul de audit financiar pe partea fiscala pentru numeroase companii din diverse sectoare economice si a oferit servicii de conformitate fiscala cum ar fi in asistenta privind revizia pozitiei fiscale, pregatirea si verificarea de calcul si decalaratii fiscale si proiecte de due-diligence.

Alex Slujitoru

DIRECTOR / AVOCAT, RADU SI ASOCIATII SPRL

Alex Slujitoru este Director in cadrul practicii de Politici si Controverse fiscale a societatii de avocati Radu si Asociatii SPRL.

Experienta sa profesionala este vasta si include numeroase proiecte de succes constand in asistarea si reprezentarea contribuabililor din diverse industrii (precum industria grea, trading de cereale, energie, retail, oil&gas) in dispute fiscale impotriva autoritatilor romane, de la rambursari de TVA, accize, solicitari de dobanzi pentru restituiri sau rambursari intarziate, anularea actelor de modificare sau nemodificare a bazei de impunere, anularea compensarilor nelegale, suspendarea deciziilor de impunere, etc).

Alex este inclus de renumitele publicatii Legal 500 in categoria „Next Generation Partners” si respectiv de Chambers & Partners in categoria ”Associates to watch” cu privire la expertiza sa in materia disputelor fiscale. Este un vorbitor frecvent in cadrul conferintelor si seminariilor nationale de drept fiscal si drept procedural fiscal.

Alex este licentiat in drept al Universitatii din Bucuresti si membru al Baroului Bucuresti din 2008. De asemenea, detine o diploma de master in Drept Civil acordata de Facultatea de Drept din cadrul Universitatii din Bucuresti.

AGENDA

Tema abordata in cadrul conferintei TaxEU Forum

Inspectii fiscale

TEMA ABORDATA IN CADRUL SEMINARULUI TAXEU FORUM

Inspectii fiscale – trenduri si provocari pentru 2021

 • Nedeductibilitatea cheltuielilor de diverse tipuri
 • Abuzuri si recalificari forma/substanta
 • Necesitatea existentei documentatiei justificative
 • Impozitarea veniturilor obtinute de nerezidenti si mecanismul sutei marite
 • Sediul permanent si sediul fix al unei companii nerezidente – subiect sub lupta autoritatilor fiscale
 • Abordarea formalista a asupra conceptului de achizitii destinate operatiunilor taxabile
 • Documente necesare pentru justificarea scutirilor de TVA
 • Dreptul contribuabilului la indrumare – intre teorie si practica
 • Tratamentul fiscal al expatriatilor, inclusiv planurile de actiuni si pachetul compensatoriu
 • Independenta vs. dependenta in colaborarea companiilor cu persoanele fizice
 • Tratamentul fiscal al beneficiilor salariale, inclusiv al beneficiilor acordate de terti (ex. tichetele cadou, Stock Options Plan)
 • Impactul contextului economic actual asupra prețurilor de transfer
 • Noi abordari ale inspectiei fiscale