EY Romania | Servicii de asistenta fiscala si juridica

Misiunea EY este sa construiasca o lume a muncii mai buna, ajutand la crearea de valoare pe termen lung pentru clienti, oameni si societate si la cresterea gradului de incredere in pietele de capital.

Ajutam clientii EY sa se dezvolte, sa optimizeze si sa isi protejeze valoarea, astfel incat acestia sa nu poata solutiona doar provocarile de astazi, ci si sa avanseze in urmatorul val de inovatie si schimbari tehnologice si sociale.

Serviciile noastre fiscale au ca scop asistarea companiilor sa functioneze eficient si eficace in mediul fiscal si de reglementare din Romania. Realizam acest lucru oferind o intelegere atat a problemelor tehnice, cat si a celor practice asociate cu desfasurarea afacerilor in Romania, cu scopul general de a lua decizii care optimizeaza economiile fiscale si atenueaza riscurile fiscale.

EY Romania s-a afiliat in 2014 singurei competitii de nivel mondial dedicata antreprenorialului, EY Entrepreneur Of The Year. Castigatorul editiei locale reprezintă Romania in finala mondiala ce are loc in fiecare an in luna iunie la Monte Carlo. In finala mondiala se acorda titlul World Entrepreneur Of The Year. Pentru mai multe informatii vizitati pagina noastra: www.ey.com

Adresă: Bulevardul Ion Mihalache 15-17, București 011171
Telefon: 021 402 4000 • Email: office@ro.ey.com

VORBITORI

Alex Milcev

PARTENER, LIDER AL DEPARTAMENTULUI DE ASISTENTA FISCALA SI JURIDICA, EY ROMANIA SI MOLDOVA

Alex Milcev este Partener si lider al Departamentului de consultanta fiscala si juridica din cadrul EY Romania si Moldova. S-a alaturat echipei EY in anul 2002, avand in prezent peste 22 de ani de experienta in fiscalitate „corporate” si internationala, preturi de transfer, taxe indirecte inclusiv TVA si taxe vamale, analiza-diagnostic din punct de vedere fiscal, dezvoltarea si implementarea de proiecte internationale de structurare fiscala, consultanta in structurarea investitiilor.

Este membru fondator al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania si a publicat numeroase articole in “International Tax Review”, “Euromoney”, “The Business Review” si alte reviste internationale si nationale pe subiecte fiscale si de reglementare. Detine o diploma de licenta in Economie de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si o diploma de licenta in Drept de la Universitatea Bucuresti.

Corina Mindoiu

PARTENER, DEPARTAMENTUL IMPOZIT PE VENIT SI CONTRIBUTII SOCIALE, EY ROMANIA

Corina si-a inceput parcursul profesional in urma cu 16 ani si este Partener in cadrul departamentului de Asistenta fiscala al EY Romania, fiind specializata pe impozit pe venit si contributii sociale. Corina are experienta in implementarea structurilor de remunerare, planificare fiscala la nivel international, a coordonat proiecte de due dilligence fiscal si de legislatia muncii, a acordat asistenta in cadrul controalelor fiscale la nivel de persoane juridice si fizice.

Stela Andrei

PARTENER, DEPARTAMENTUL IMPOZIT PE VENIT SI CONTRIBUTII SOCIALE, EY ROMANIA

Stela Andrei este Partener in departamentul de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania, cu specializarea in servicii de consultanta pentru dezvoltarea capitalului uman – People Advisory Services. In cei 15 ani de experienta in domeniul fiscal din cadrul echipei EY, Stela Andrei s-a ocupat si de zona de impozit pe venit si contributii sociale, atat pentru angajati locali, cat si in contextul mobilitatii transfrontaliere.

Costin Manta

PARTENER, DEPARTAMENTUL DE IMPOZITE INDIRECTE, EY ROMANIA

Costin are peste 16 ani de experienta in consultanta si litigii in materie de TVA, precum si in proiecte de due diligence, fuziuni si achizitii. A dezvoltat solutii inovative pentru problemele curente ale contribuabililor, precum deducerea TVA aferenta serviciilor intragrup, recuperarea TVA aferenta creantelor neincasate si recuperarea TVA aferenta claw back.

Costin este membru al Camerei Consultantilor Fiscali din anul 2012 si a participat periodic la intalniri cu autoritatile fiscale romane si cu reprezentantii Consiliului Investitorilor Straini din Romania cu privire la actualizarea legislatiei romanesti in materie de TVA.

Calin Stan

AVOCAT, DIRECTOR, BANCILA, DIACONU SI ASOCIATII SPRL

Membru al Baroului Bucuresti din anul 2009, Calin s-a alaturat echipei in august 2015, avand in total peste 14 ani de experinta profesionala.
Printre proiectele sale mentionam:

  • Asistarea unei cunoscute companii ce activeaza in sectorul energetic in inspectia fiscala si in litigii subsecvente avand ca obiect anularea unor masuri asiguratorii si a rezultatelor inspectiei fiscale, prin care au fost impuse in sarcina clientului obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 190 milioane EUR.
  • Asistarea si reprezentarea unei cunoscute companii europene ce activeaza in domeniul prelucrarii metalelor cu privire la anularea unor acte fiscale emise de autoritatile romane, prin care clientului i-a fost refuzat dreptul la rambursarea TVA. Asistarea si reprezentarea cu succes a clientului in fata Curtii de Justitie a Uniunii Europene in vederea confirmarii tratamentului fiscal aplicat in materia TVA.
  • Asistarea si reprezentarea unei cunoscute companii din sectorul auto in multiple litigii fiscale in legatura cu anularea unor obligatii fiscale suplimentare in suma de aprox. 13,3 milioane EUR. In prezent clientul este implicat in dispute fiscale atat in fata instantelor de judecata nationale cat si in proceduri de solutionare a disputelor reglementate de Conventia de arbitraj a UE pentru eliminarea dublei impuneri (90/463/EEC).
  • Asistarea sucursalei din Romania a unui producator global de echipamente electronice in cadrul unor litigii fiscale avand ca obiect anularea unor acte fiscale prin care au fost impuse sume suplimentare de TVA si impozit pe profit ca urmare a reclasificarii in servicii de marketing de catre organele fiscale a discount-urilor acordate de societate clientilor sai.

Diana Dumitrana

MANAGER, DEPARTAMENTUL DE PRETURI DE TRANSFER, EY ROMANIA

Diana este manager in departamentul de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania, specializandu-se pe zona preturilor de transfer. De-a lungul celor 8 ani petrecuti alaturi de EY, Diana a asistat companii multinationale din diverse industrii (automotive, energie, IT, industria farmaceutica etc.) in pregatirea documentatiei de preturi de transfer, in negocierea si obtinerea de acorduri de pret in avans cu autoritatile fiscale, precum si in cadrul controalelor fiscale si litigiilor fiscale.

Cristina Muntean

SENIOR MANAGER, DEPARTAMENTUL DE IMPOZITE DIRECTE, EY ROMANIA

Cristina s-a alaturat departamentului de Asistenta fiscala si juridica al EY Romania in anul 2014, lucrand de peste 8 ani in zona de impozite directe.
Experienta profesionala a Cristinei include gestionarea a numeroase proiecte de fiscalitate locala, dar si internationala in zona de taxe directe, dar si proiecte de tip due diligence, proiecte internationale de structurare fiscala, calcule ale rezultatului fiscal pentru societati din industrii precum energie, telecomunicatii, industria farmaceutica, IT, etc.