Taxhouse – Taxand Romania

Taxhouse este un cabinet independent de consultanta de elita, ce ofera o gama completa si integrata de servicii fiscale, fondat in 2006 in contextul necesitatii locale si internationale de independenta si specializare. Fiind firma membra a retelei globale Taxand, Taxhouse ofera clientilor sai acces direct la echipa sa locala de experti fiscali, precum si la reteaua internationala de specialisti pe probleme fiscale ai Taxand, dispunand astfel de o baza comuna de expertiza la nivel international, de solutii fiscale inovatoare, astfel incat ofera consultanta rapida si riguroasa cu privire la tranzactii transfrontaliere. Partenerii si managerii Taxhouse lucreaza indeaproape cu clientii lor pentru a gasi solutii aplicate si potrivite fiecarui client si dezvolta si pun in aplicare solutii fiscale in stransa legatura cu modelul si strategia de afaceri a acestora. In mediul de afaceri actual, caracterizat de schimbarea constanta a reglementarilor fiscale locale si internationale, companiile si persoanele fizice pot obtine beneficii semnificative si de durata implementand solutii fiscale bine gandite si customizate, livrate prompt de echipa Taxhouse. Taxand, prima retea globala de firme de top de consultanta fiscala independente, a fost fondata in anul 2005, ca raspuns la cresterea mondiala a necesitatii de servicii fiscale independente si a crescut exponential de la infiintare. Taxand aduce impreuna birourile sale de consultanta din cele mai importante piete din lume, angajand peste 2500 de experti fiscali de top in 50 de tari.

Str. Popa Savu nr. 79-81, et. 1, sector 1, București, România
Tel: 021 316 06 45 • office@taxhouse.rowww.taxhouse.ro

VORBITORI

Angela Rosca

MANAGING PARTNER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Angela este partener fondator al Taxhouse si membra in Consiliul de administratie al Taxand la nivel global.  Ea are peste 25 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta, precum si experienta in industrie in finante-contabilitate la o firma globala de bunuri de larg consum.

Angela este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme fiscale, leader al grupului de fiscalitate al Romanian Business Leaders, membru activ in grupurile de lucru pe probleme fiscale al Consiliului Investitorilor Straini si AmCham din Romania. Ea reprezinta mediul de afaceri in dialogul permanent cu Guvernele si Parlamentul ca leader al grupului de fiscalitate al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei in 2016 si 2021.

Lucrand cu companii multinationale si mari companii romanesti sau regionale, precum si cu antreprenori romani, ea acorda consultanta pentru restructurari fiscale si impozitare directa si indirecta pentru o serie larga de activitati corporatiste si tranzactii complexe, inclusiv fuziuni si achizitii, reorganizari si asistenta pentru persoane fizice cu mari averi etc., pentru clienti din diverse domenii, precum fonduri de investitii, infrastructura, bunuri de larg consum, banci si companii de leasing, companii farmaceutice si imobiliare, banci de investitii globale active pe piata de capital din Romania etc.  Angela este, de asemenea, membra in Consiliul de administratie al Romanian Business Leaders si al Scolii Americane Internationale din Bucuresti. Angela este licentiata a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti (1996) si a programului de MBA al Institutului de Afaceri si Administrare Publica a Universitatii Washington, Seattle, SUA (2001).

Cristian Radulescu

PARTNER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Cristian este partener fondator al Taxhouse si are peste 20 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta. El este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Cristian lucreaza cu companii multinationale si mari companii romanesti si este implicat in proiecte de restructurari fiscale, acorda consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, expertize judiciare si extrajudiciare, revizii fiscale etc. Cristian este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006. El este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme de TVA si impozitare directa. Proiectele sale recente includ asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, expertize fiscale, due diligence fiscal, structurare fiscala pentru investitii imobiliare, reprezentare fiscala pentru largi multinationale din domeniul farmaceutic, consultanta continua oferita unor companii multinationale din domeniul bunurilor de larg consum, telecomunicatii, auto etc. Cristian este licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Adriana Craciun

DIRECTOR, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Adriana are 19 ani de experienta profesionala la Taxhouse si intr-o firma globala de consultanta si este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania.
Ea coordoneaza divizia de preturi de transfer si este implicata de asemenea in proiecte de impozitare directa locala si internationala. Experienta Adrianei include formularea de politici de preturi de transfer, pregatirea de dosare de preturi de transfer, acordarea de asistenta fiscala in timpul controalelor fiscale si a inspectiilor legate de preturi de transfer si impozit pe profit, expertiza fiscala judiciara si extrajudiciara legate de impozit pe profit si preturi de transfer, coordonarea unor proiecte de revizuire a situatiei fiscale, precum si consultanta de zi-cu-zi furnizata societatilor locale sau multinationale care activeaza in domenii precum comertul cu amanuntul, industria bunurilor de larg consum, industria bancara, energie, aeronautica, infrastructura, telecomunicatii si servicii.
De asemenea, Adriana participa ca lector si speaker la diverse conferinte si seminarii in materie de impozitare directa si internationala.
Adriana este licentiata in Administrarea Afacerilor in cadrul Facultatii de Comert a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Vlad Dimitriu

DIRECTOR, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Vlad are o experienta profesionala de peste 9 ani la Taxhouse si intr-o firma internationala de consultanta si este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat CECCAR. Experienta lui acopera aspecte fiscale in domeniul procedurii si litigiilor fiscale, impozitului pe profit, taxarii internationale, impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, TVA, precum si al impozitelor si taxelor locale.
Principalele proiecte in care a fost implicat includ expertize fiscale judiciare si extrajudiciare, asistenta in cadrul inspectiilor si litigiilor fiscale si proiecte de due dilligence fiscal si revizii fiscale, structurare tranzactii, atat pentru clienti locali cat si pentru companii multinationale cu prezenta in Romania ce activeaza in domenii precum comert, agricultura, imobiliare, constructii si infrastructura, productie si energie regenerabila.
Vlad acorda de asemenea asistenta fiscala persoanelor fizice care detin portofolii investitionale complexe.
El este licentiat in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de master Contabilitatea si Fiscalitatea entitatilor economice din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.