TaxHouse – Taxand Romania

Taxhouse este un cabinet independent de consultanta de elita, ce ofera o gama completa si integrata de servicii fiscale, fondat in 2006 in contextul necesitatii locale si internationale de independenta si specializare. Fiind firma membra a retelei globale Taxand, Taxhouse ofera clientilor sai acces direct la echipa sa locala de experti fiscali, precum si la reteaua internationala de specialisti pe probleme fiscale ai Taxand, dispunand astfel de o baza comuna de expertiza la nivel international, de solutii fiscale inovatoare, astfel incat ofera consultanta rapida si riguroasa cu privire la tranzactii transfrontaliere. Partenerii si managerii Taxhouse lucreaza indeaproape cu clientii lor pentru a gasi solutii aplicate si potrivite fiecarui client si dezvolta si pun in aplicare solutii fiscale in stransa legatura cu modelul si strategia de afaceri a acestora. In mediul de afaceri actual, caracterizat de schimbarea constanta a reglementarilor fiscale locale si internationale, companiile si persoanele fizice pot obtine beneficii semnificative si de durata implementand solutii fiscale bine gandite si customizate, livrate prompt de echipa Taxhouse. Taxand, prima retea globala de firme de top de consultanta fiscala independente, a fost fondata in anul 2005, ca raspuns la cresterea mondiala a necesitatii de servicii fiscale independente si a crescut exponential de la infiintare. Taxand aduce impreuna birourile sale de consultanta din cele mai importante piete din lume, angajand peste 2500 de experti fiscali de top in 50 de tari.

Str. Popa Savu nr. 79-81, et. 1, sector 1, București, România
Tel: 021 316 06 45 • office@taxhouse.rowww.taxhouse.ro

VORBITORI

Angela Rosca

Managing Partner Taxhouse, Leader al Grupului de Lucru pe Fiscalitate 2021 in cadrul Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei

Angela este partener fondator al Taxhouse si membra in Consiliul de administratie al Taxand la nivel global.  Ea are peste 25 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta, precum si experienta in industrie in finante-contabilitate la o firma globala de bunuri de larg consum. Angela este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme fiscale. leader al grupului de fiscalitate al Romanian Business Leaders, membru activ in grupurile de lucru pe probleme fiscale al Consiliului Investitorilor Straini si AmCham din Romania si reprezinta mediul de afaceri in dialogul permanent cu Guvernele si Parlamentul ca leader al grupului de fiscalitate al Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei in 2016 si 2021. Lucrand cu companii multinationale si mari companii romanesti sau regionale, precum si cu antreprenori romani, ea acorda consultanta pentru restructurari fiscale si impozitare directa si indirecta pentru o serie larga de activitati corporatiste si tranzactii, inclusiv fuziuni si achizitii, reorganizari etc., pentru clienti din diverse domenii, precum fonduri de investitii, companii in domeniul infrastructurii, domeniul bunurilor de larg consum, banci si companii de leasing, companii farmaceutice si companii in domeniul imobiliar, banci de investitii globale active pe piata de capital din Romania etc.  Angela este licentiata a Facultatii de Relatii Economice Internationale din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti si a programului de MBA al Institutului de Afaceri si Administrare Publica a Universitatii Washington, Seattle, SUA.

Cristian Radulescu

Partner, Taxhouse-Taxand Romania

Cristian este partener fondator al Taxhouse si are 20 ani de experienta in consultanta fiscala locala si internationala la Taxhouse si in firme globale de consultanta. El este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali, expert contabil autorizat de CECCAR si evaluator inregistrat ANEVAR. Cristian lucreaza cu companii multinationale si mari companii romanesti, fiind implicat in importante restructurari fiscale si acordand consultanta pe probleme fiscale locale si internationale pentru varii activitati corporatiste, expertize judiciare si extrajudiciare, revizii fiscale, etc. Cristian este specializat in legislatia de TVA a Uniunii Europene si a fost activ implicat in asistenta acordata Ministerului Finantelor Publice pentru alinierea legislatiei romanesti la directivele europene, in anii 2005-2006. Cristian este lector si speaker la numeroase conferinte si seminarii pe probleme de TVA si impozitare directa. Proiectele sale recente includ asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, expertize fiscale, due diligence fiscal, structurare fiscala pentru investitii imobiliare, reprezentare fiscala pentru largi multinationale din domeniul farmaceutic, consultanta continua oferita unor companii multinationale din domeniul bunurilor de larg consum, telecomunicatii, auto etc. Cristian este licentiat al Facultatii de Finante si Contabilitate a Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Adrian Deaconu

Director, Taxhouse-Taxand Romania

Adrian are peste 15 ani de experienta profesionala in impozitare internationala si locala la Taxhouse si o firma globala de consultanta, este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali (2011) si membru ACCA (2011). Cu un accent pe impozitarea directa, Adrian este implicat in proiecte pentru societati din Romania si companii multinationale in zona de structurare si tranzactii transfrontaliere precum si in consultanta fiscala internationala pe o gama larga de activitati corporative, proiecte de due diligence fiscal, asistenta fiscala in cazul fuziunilor si achizitiilor, conformitate fiscala in zona impozitelor directe si indirecte. Principalele tranzactii recente includ asistenta in restructurarea unor companii activand in industrii precum transport, constructii sau retail, due diligence fiscal si consultanta pentru clienti din diverse industrii cum ar fi productie, comert, servicii medicale sau imobiliare. Adrian este licentiat in Contabilitate si Informatica de gestiune de la Academia de Studii Economice din Bucuresti si este absolvent de ACCA.

Georgiana Matei

Senior Manager, Taxhouse-Taxand Romania

Georgiana are 9 ani de experienta profesionala in domeniul consultantei fiscale, acumulata in cadrul Taxhouse si in firme globale de consultanta si este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. Ea este specializata in impozitare directa locala si internationala, experienta sa acorperind inclusiv partea de taxare a persoanelor fizice. Principalele proiecte in care a fost implicata includ consultanta fiscala, structurare tranzactii, revizii si due diligence fiscal atat pentru clienti locali cat si pentru entitati multinationale ce activeaza in domenii precum industria farmaceutica, comert, fonduri de investitii si sectorul imobiliar. Georgiana are un master in Managementul Riscului Financiar Bancar si este licentiata a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar la momentul actual urmeaza programul de certificare ADIT.

Vlad Dimitriu

Senior Manager, Taxhouse-Taxand Romania

Vlad are o experienta profesionala de 6 ani la Taxhouse si intr-o firma internationala de consultanta si este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat CECCAR. Experienta lui acopera aspecte fiscale in domeniul procedurii fiscale, impozitului pe profit, taxarii internationale, impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, TVA, precum si al impozitelor si taxelor locale. Principalele proiecte in care a fost implicat includ expertize fiscale, asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, proiecte de due dilligence fiscal si revizii fiscale, structurare tranzactii, atat pentru clienti locali cat si pentru companii multinationale cu prezenta in Romania ce activeaza in domenii precum comert, agricultura, imobiliare, constructii si infrastructura, productie si energie regenerabila. Vlad este licentiat in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de master Contabilitatea si Fiscalitatea entitatilor economice din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

AGENDA

TEMA ABORDATA ÎN CADRUL SEMINARIILOR TAXEU FORUM

Fiscalitatea in vremea COVID si tendinte fiscale la inceput de 2021

Seminarul va acoperi urmatoarele subiecte :

  • Profitabilitate & cash flow fiscal (amanarea platii, restructurare, esalonare, anulare datorii)
  • Imbunatatirea capitalurilor proprii si reducerea impozitului
  • Termene de prescriptie: recalculare (COVID) si decizia ICCJ
  • Modificari recente ale Codului fiscal si Codului de procedura fiscala
  • DAC 6 –consideratii privind raportarea aranjamentelor transfrontaliere
  • Tichete cadou – riscuri si perspective
  • Brexit – scurta trecere in revista: impozitare directa si TVA