Taxhouse – Taxand Romania

Taxhouse este un cabinet independent de consultanta de elita, ce ofera o gama completa si integrata de servicii fiscale, fondat in 2006 in contextul necesitatii locale si internationale de independenta si specializare. Fiind firma membra a retelei globale Taxand, Taxhouse ofera clientilor sai acces direct la echipa sa locala de experti fiscali, precum si la reteaua internationala de specialisti pe probleme fiscale ai Taxand, dispunand astfel de o baza comuna de expertiza la nivel international, de solutii fiscale inovatoare, astfel incat ofera consultanta rapida si riguroasa cu privire la tranzactii transfrontaliere. Partenerii si managerii Taxhouse lucreaza indeaproape cu clientii lor pentru a gasi solutii aplicate si potrivite fiecarui client si dezvolta si pun in aplicare solutii fiscale in stransa legatura cu modelul si strategia de afaceri a acestora. In mediul de afaceri actual, caracterizat de schimbarea constanta a reglementarilor fiscale locale si internationale, companiile si persoanele fizice pot obtine beneficii semnificative si de durata implementand solutii fiscale bine gandite si customizate, livrate prompt de echipa Taxhouse. Taxand, prima retea globala de firme de top de consultanta fiscala independente, a fost fondata in anul 2005, ca raspuns la cresterea mondiala a necesitatii de servicii fiscale independente si a crescut exponential de la infiintare. Taxand aduce impreuna birourile sale de consultanta din cele mai importante piete din lume, angajand peste 2500 de experti fiscali de top in 50 de tari.

Str. Popa Savu nr. 79-81, et. 1, sector 1, București, România
Tel: 021 316 06 45 • office@taxhouse.rowww.taxhouse.ro

VORBITORI

Georgiana Matei

DIRECTOR, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Georgiana are 9 ani de experienta profesionala in domeniul consultantei fiscale, acumulata in cadrul Taxhouse si in firme globale de consultanta si este consultant fiscal autorizat, membru al Camerei Consultantilor Fiscali din Romania. Ea este specializata in impozitare directa locala si internationala, experienta sa acorperind inclusiv partea de taxare a persoanelor fizice. Principalele proiecte in care a fost implicata includ consultanta fiscala, structurare tranzactii, revizii si due diligence fiscal atat pentru clienti locali cat si pentru entitati multinationale ce activeaza in domenii precum industria farmaceutica, comert, fonduri de investitii si sectorul imobiliar. Georgiana are un master in Managementul Riscului Financiar Bancar si este licentiata a Facultatii de Management din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, iar la momentul actual urmeaza programul de certificare ADIT.

Vlad Dimitriu

SENIOR MANAGER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Vlad are o experienta profesionala de 6 ani la Taxhouse si intr-o firma internationala de consultanta si este consultant fiscal autorizat de Camera Consultantilor Fiscali si expert contabil autorizat CECCAR. Experienta lui acopera aspecte fiscale in domeniul procedurii fiscale, impozitului pe profit, taxarii internationale, impozitului pe venit si contributiilor sociale obligatorii, TVA, precum si al impozitelor si taxelor locale. Principalele proiecte in care a fost implicat includ expertize fiscale, asistenta la inspectii fiscale si litigii fiscale, proiecte de due dilligence fiscal si revizii fiscale, structurare tranzactii, atat pentru clienti locali cat si pentru companii multinationale cu prezenta in Romania ce activeaza in domenii precum comert, agricultura, imobiliare, constructii si infrastructura, productie si energie regenerabila. Vlad este licentiat in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de master Contabilitatea si Fiscalitatea entitatilor economice din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

Tania Stefanita

MANAGER, TAXHOUSE-TAXAND ROMANIA

Tania are peste 5 ani de experienta profesionala in domeniul consultantei fiscale, dobandita in cadrul Taxhouse. Ea a fost implicata in numeroase proiecte de preturi de transfer, precum si in proiecte de consultanta fiscala atat in domeniul impozitarii directe, cat si indirecte. Experienta Taniei include pregatirea de dosare de preturi de transfer pentru societati multinationale care activeaza in domenii precum FMCG, retail, IT si comunicatii, auto, servicii financiare, precum si acordarea de asistenta in timpulinspectiilor fiscale. Tania este licentiata in Relatii Economice Internationale si detine o diploma de masterat in Logistica Internationala, ambele in cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

Holdingul – cand, unde si in ce conditii?

TEMA ABORDATA IN CADRUL SEMINARELOR TAXEU FORUM

Retrospectiva anului 2021 si tendinte fiscale la inceput de 2022

  1. Noutati fiscale in materie de impozit pe profit
  2. Masuri privind digitalizarea administratiei fiscale
  3. Provocari si trenduri in cadrul inspectiilor fiscale
  4. Modificari recente aduse Codului de procedura fiscala
  5. Facilitati privind plata obligatiilor fiscale si masuri de incurajare a conformarii voluntare
  6. Preturi de transfer – obligatii suplimentare pentru noii mari contribuabili
  7. Directiva privind raportarea publica pentru fiecare tara in parte (CbCR)