TPA ROMANIA

TPA Romania, membra a grupului TPA, este una dintre companiile de top de consultanta fiscala, contabilitate, audit si consultanta juridica in Romania, Europa Centrala si de Sud Est. Cu sediul in Bucuresti si o filiala la Cluj-Napoca, avand in prezent 11 parteneri si peste 160 angajati, acoperim toate regiunile din Romania. Reteaua regionala TPA in CEE/SEE ce are in prezent 14 birouri in 6 provincii din Austria si inca 16 birouri in regiunile importante ale CEE/SEE ne permite sa servim clientii in functie de expansiunea afacerilor lor si de interesele lor regionale si globale.

Cu peste 1.700 angajati specializati, prezent in 12 tari precum, Albania, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia, Slovenia, grupul TPA este una dintre companiile de top din regiune in domeniile noastre.

Grupul TPA este membru independent al Baker Tilly Europe Alliance si astfel le poate oferi clientilor sai o retea mondiala de consultanti fiscali, auditori si consilieri. Reteaua Baker Tilly International cuprinde in prezent membri independenti in 148 de tari, peste 37.000 de angajati, ceea ce o pozitioneaza in top 10 al retelelor globale de consultanta.

TPA București Str. Grigore Cobalcescu 46, Sector 1, 010196 Bucuresti, Romania • Tel: +40 21 310 06 69 • Fax: +40 21 310 06 68 • office@tpa-group.ro • www.tpa-group.ro • www.tpa-group.com

TPA Cluj-Napoca Str. Ploiesti, nr. 17-19 A, etaj.3, ap. 33-35, Cluj-Napoca, 400157 Judetul Cluj, Romania • Tel: +40-(0)264 446611 • Fax: +40-(0)264 446615 • cluj@tpa-group.ro • www.tpa-group.ro

VORBITORI

Daniela Zar

PARTENER, TPA ROMANIA

Daniela are experienta de 16 ani in domeniul fiscal, din care 6 ani petrecuti in cadrul departamentului de fiscalitate al unei companii Big4. Daniela este membru ACCA din 2009 si membru al Camerei Consultantilor Fiscali din 2011. Ea a fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala pentru numeroase companii romane si internationale, furnizand asistenta in domenii precum: planificare si optimizare fiscala, revizuiri fiscale, due diligence, proiecte in domeniul preturilor de transfer, asistenta in cadrul tranzactiilor si proiectelor M&A, sustinerea de cursuri in domeniul fiscal, consultanta pe probleme ce vizeaza impozite directe, impozite cu retinere la sursa, taxare personala, taxe indirecte sau taxe locate.

Cristina Folea

TAX MANAGER, TPA ROMANIA

Cristina ocupa functia de Tax Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand o experienta profesionala de 7 ani in domeniul financiar, dintre care aproximativ 6 ani in domeniul fiscalitatii. Ea a fost implicata in diverse proiecte, vizand in principal consultanta fiscala in zona TVA si a impozitarii nerezidentilor – impozit pe venit si contributii sociale, dar si asistenta fiscala in domeniul impozitului pe profit si al impozitului cu retinere la sursa. A asistat numerosi clienti romani si internationali care activeaza in domeniul imobiliar, constructii, auto si retail. De asemenea, a asistat clienti in cadrul proiectelor de revizuire fiscala, due diligence si preturi de transfer. A absolvit Facultatea de Contabilitate si Informatica de Gestiune si a urmat programul de masterat Contabilitatea si fiscalitatea entitatilor economice, in cadrul ASE Bucuresti. In prezent, a finalizat efectuarea stagiului in cadrul CECCAR.

Raluca Dana

CONSULTANT SENIOR, MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Raluca este Consultant Fiscal Senior in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania. A fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala furnizand asistenta privind planificarea si optimizarea fiscala, restructurari si reorganizari, revizuirea fiscala, asistenta in inspectii, pentru clienti din sectorul bunurilor de larg consum si al industriei prelucratoare, automotive si sectorul imobiliar. Raluca este specializata in servicii de consultanta fiscala in domeniul impozitarii directe. A absolvit cursurile de master ale Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, specializarea contabilitate internationala. De asemenea, este consultant fiscal asistent din anul 2021.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

Incertitudini si interpretari fiscale – cazuri concrete

TEMA ABORDATA IN CADRUL SEMINARELOR TAXEU FORUM

Noutati fiscale si principalele zone de risc intalnite in inspectiile fiscale

• Aspecte importante privind impozitul pe profit aferent anului 2020: bonificatii, deductibilitatea anumitor tipuri de cheltuieli, ajustari voluntare in domeniul preturilor de transfer, creante neincasate, amortizare si provizioane etc.


• Provocari ridicate de telemunca in strainatate: considerente fiscale in materie de impozit pe venit si contributii sociale, evaluare a situatiilor in care angajatorul roman poate avea o prezenta fiscala in statul in care lucreaza angajatul (risc de sediu permanent si/sau sediu fix)


• Cazuri concrete care genereaza interpretari nefavorabile din partea autoritatii fiscale si principalele zone de interes in cadrul inspectiilor fiscale recente cum, ar fi: ajustari de preturi de transfer, nerecunoasterea dreptului de deducere si cerinte documentare, facilitati fiscale acordate in perioada pandemiei, reorganizarii de companii etc.


• Considerente privind modificarile fiscale asteptate in contextul implementarii PNRR si al planului axat pe doi piloni pentru impozitarea companiilor multinationale.