TPA ROMANIA

TPA Romania, membra a grupului TPA, este una dintre companiile de top de consultanta fiscala, contabilitate, audit si consultanta juridica in Romania, Europa Centrala si de Sud Est. Cu sediul in Bucuresti si o filiala la Cluj-Napoca, avand in prezent 9 parteneri si peste 150 angajati, acoperim toate regiunile din Romania. Reteaua regionala TPA in CEE/SEE ce are in prezent 14 birouri in 6 provincii din Austria si inca 16 birouri in regiunile importante ale CEE/SEE ne permite sa servim clientii in functie de expansiunea afacerilor lor si de interesele lor regionale si globale.

Cu peste 1.850 angajati specializati, prezent in 12 tari precum, Albania, Austria, Bulgaria, Croația, Muntenegru, Republica Ceha, Ungaria, Polonia, Romania, Serbia, Slovacia si Slovenia, grupul TPA este una dintre companiile de top din regiune in domeniile noastre.

Grupul TPA este membru independent al Baker Tilly Europe Alliance si astfel le poate oferi clientilor sai o retea mondiala de consultanti fiscali, auditori si consilieri. Reteaua Baker Tilly International cuprinde in prezent membri independenti in 148 de tari, peste 41.000 de angajati, ceea ce o pozitioneaza in top 10 al retelelor globale de consultanta.

TPA București Str. Grigore Cobalcescu 46, Sector 1, 010196 Bucuresti, Romania
Tel: +40 21 310 06 69 • office@tpa-group.ro • www.tpa-group.ro • www.tpa-group.com

TPA Cluj-Napoca Str. Ploiesti, nr. 17-19 A, parter, Cluj-Napoca, 400157 Judetul Cluj, Romania • Tel: +40-(0)264 446611 • cluj@tpa-group.ro • www.tpa-group.ro

VORBITORI

Daniela Zar

PARTENER | FCCA | MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Daniela are experienta de aproape 20 ani in domeniul fiscal, din care 6 ani petrecuti in cadrul departamentului de fiscalitate al unei companii Big4. Daniela este membru ACCA din 2009 si membru al Camerei Consultantilor Fiscali din 2011. Ea a fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala pentru numeroase companii romane si internationale, furnizand asistenta in domenii precum: planificare si optimizare fiscala, revizuiri fiscale, due diligence, proiecte in domeniul preturilor de transfer, asistenta in cadrul tranzactiilor si proiectelor M&A, sustinerea de cursuri in domeniul fiscal, consultanta pe probleme ce vizeaza impozite directe, impozite cu retinere la sursa, impozitarea persoanelor fizice, taxe indirecte sau taxe locale.

Sorana Cernea

MANAGING PARTNER, TPA ROMANIA

Sorana se remarca prin experienta sa vasta de peste 25 de ani in domeniile fiscal, contabil, personal-salarizare si audit financiar, ocupand pozitia de Partener in cadrul TPA Romania si coordonator al biroului din Cluj-Napoca, birou pe care l-a infiintat in urma cu 20 de ani.

De-a lungul timpului Sorana a deservit atat clienti locali, cat mai ales clienti internationali, din diverse domenii de activitate: agricultura, comert cu amanuntul, comert cu ridicata, imobiliare, productie industriala, proiecte de energie regenerabila, servicii IT, servicii profesionale, transport si logistica etc. Ea a participat la proiecte complexe de consultanta fiscala, inclusiv transnationala, due diligence fiscal si financiar, a asistat clienti in litigii fiscale, proiecte de M&A, mobilitate internationala etc.

Sorana a absolvit sectia de Informatica Economica a Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai si a urmat studii postuniversitare in cadrul aceleiasi facultati, precum si la Universitatea Hohenheim din Stuttgart. Ea detine calificarile profesionale de expert contabil, fiind membru CECCAR din anul 2003, de consultant fiscal, fiind membru al CCF incepand cu anul 2007 si de auditor financiar, fiind membru CAFR din anul 2013. Sorana este autor de specialitate si lector, tinand cursuri de fiscalitate in cadrul programului anual de formare profesionala continua organizat de CECCAR si seminare de fiscalitate organizate de diverse camere de comert straine din Romania, respectiv fiind speaker pe teme fiscale la diverse conferinte. Sorana participa activ in cadrul grupului de fiscalitate al Romanian Business Leaders si este membra in boardul grupului TPA.

Diana Cioriceanu

TRANSFER PRICING MANAGER, MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Cu o experienta de aproximativ 9 ani in aria preturilor de transfer, Diana ocupa functia de Transfer Pricing Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania. De-a lungul anilor, ea a fost implicata in numeroase proiecte precum intocmirea si revizuirea de documentatii de preturi de transfer, analiza tranzactiilor intra-grup si testarea acestora din perspectiva preturilor de transfer prin utilizarea bazelor de date specializate, asistenta in pregatirea si depunerea de Acorduri de Pret in Avans (APA), dar si asistenta acordata clientilor in decursul inspectiilor fiscale. Diana a asistat clienti diversi ce opereaza in sectoare de activitate precum: transport si logistica, auto, retail, real estate, industria prelucratoare etc.

Din punct de vedere al studiilor efectuate, este absolventa a facultatii de Administrare a Afacerilor cu predare in limba engleza din cadru ASE Bucuresti. De asemenea, din anul 2021 este membru al Camerei Consultantilor Fiscali.

Georgeta Baciu

ACCOUNTING MANAGER, TPA ROMANIA

Georgeta ocupa functia de Accounting Manager in cadrul biroului din Cluj-Napoca al TPA Romania, avand 16 ani de experienta profesionala in domeniul contabil si fiscal. In activitatea ei se ocupa de gestionarea unui portofoliu de clienti locali si internationali din diverse industrii, pentru care asigura servicii de contabilitate, tax compliance si consultanta fiscala. Este implicata si in diverse proiecte de revizuiri contabile si fiscale, due diligence financiar si fiscal si consultanta fiscala.

Georgeta este licentiata in Contabilitate si Informatica de Gestiune si a absolvit programul de masterat Expertiza Contabila si Audit din cadrul Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (Universitatea Babes-Bolyai Cluj-Napoca). De asemenea, detine calificarea de expert contabil, fiind membru CECCAR din anul 2015.

Diana Vasile

SENIOR TAX CONSULTANT, TPA ROMANIA

Diana ocupa functia de Senior Tax Consultant in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand peste 5 ani de experienta profesionala in domeniul fiscal. A fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala, iar in ultimii 2 ani si-a concentrat atentia in zona preturilor de transfer unde a fost implicata in proiecte precum intocmirea si revizuirea de documentatii de preturi de transfer, analiza tranzactiilor intra-grup si testarea acestora din perspectiva preturilor de transfer prin utilizarea bazelor de date specializate. Diana a asistat clienti diversi ce opereaza in sectoare de activitate precum: transport si logistica, retail, real estate si industria prelucratoare. A absolvit cursurile de master ale Facultatii de Finante, Asigurari, Banci si Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, cu specializarea Fiscalitate.

Raluca Dana

TAX ASSISTANT MANAGER, MEMBRU CCF, TPA ROMANIA

Raluca ocupa functia de Tax Assistant Manager in cadrul departamentului de taxe al TPA Romania, avand peste 5 ani de experienta profesioana in domeniul fiscal. A fost implicata in diverse proiecte de consultanta fiscala, furnizand asistenta privind planificarea si optimizarea fiscala, restructurari si reorganizari, revizuirea fiscala, asistenta in inspectii, pentru clienti din sectorul bunurilor de larg consum si al industriei prelucratoare, automotive, energiei si sectorul imobiliar. Raluca este specializata in servicii de consultanta fiscala in domeniul impozitarii directe. A absolvit cursurile de master ale Facultatii de Contabilitate si Informatica de Gestiune din cadrul Academiei de Studii Economice Bucuresti, cu specializarea Contabilitate Internationala. De asemenea, este consultant fiscal asistent din anul 2021.

Claudia Buliga

TAX DIRECTOR, TPA ROMANIA

Claudia coordoneaza departamentul de Taxe din cadrul biroului din Cluj-Napoca al TPA Romania. Nivelul ridicat de expertiza se datoreaza unei experiente de peste 25 de ani si a unui proces continuu de documentare si dezvoltare profesionala in domeniile fiscal, contabil, personal-salarizare si audit financiar. 

Activitatea Claudiei se concentreaza pe proiecte complexe de revizuiri fiscale si contabile, due diligence fiscal si financiar, asistenta in inspectii si litigii fiscale, asistenta in proiecte de fuziuni si divizari si consultanta fiscala pentru clienti locali si internationali, respectiv efectueaza expertize judiciare si extrajudiciare fiscale.

Claudia a absolvit sectia de Informatica Economica la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai, a urmat studii postuniversitare in cadrul aceleiasi facultati si detine calificarile profesionale de expert contabil, consultant fiscal si de auditor financiar.

Alexandru Pop

TAX MANAGER, TPA ROMANIA

Alexandru a acumulat o experienta vasta in domeniul fiscalitatii in cei 10 ani de cand activeaza in acest domeniu, iar din pozitia de Tax Manager in cadrul TPA isi extinde permanent aria de expertiza, prin proiectele complexe in care este implicat. 

El participa in proiecte de revizuiri fiscale, due diligence fiscal, asistenta la inspectii si litigii fiscale, consultanta fiscala pentru clienti din diverse domenii de activitate, atat rezidenti, cat si nerezidenti. De asemenea, este autorul a numeroase prezentari si articole pe teme fiscale.

In ceea ce priveste educatia, Alexandru a absolvit Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii Babes-Bolyai din Cluj-Napoca, sectia Finante-Banci, a finalizat studiile de masterat in specializarea Fiscalitate la aceeasi facultate, si detine calificarea de consultant fiscal.