RSM Romania

De peste 27 de ani, le oferim clientilor nostri puterea de a lua cu incredere decizii privind viitorul lor. Lucram indeaproape cu ei, si cautam sa le intelegem intru-totul afacerile, strategiile si aspiratiile. Cunoasterea aprofundata a afacerilor clientilor nostri ne permite sa raspundem nevoilor lor specifice, sa identificam provocari viitoare si sa-i ajutam sa identifice noi oportuntitati pentru dezvoltare.

Suntem membri ai Corpului Expertilor Contabili si al Contabililor Autorizati din Romania (C.E.C.C.A.R.) din 1994, membri ai Camerei Auditorilor Financiari din Romania din 1999 si membri ai Camerei Consultantilor Fiscali din Romania din anul 2007. RSM este una dintre cele mai mari retele globale de servicii profesionale de audit, taxe si consultanta din lume, cu 820 de birouri in peste 120 tari de pe intreg globul.

Strada Frumoasa, nr. 16, sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: 021 318 9150 
office@rsmro.ro
www.rsm.global/romania/

VORBITORI

Oana Constantin

TAX PARTNER, RSM ROMANIA

De peste 20 de ani in echipa RSM, Oana este in prezent Partener in departamentul de Taxe, unde conduce Divizia Payroll. Expertiza ei se concentreaza pe taxarea nationala si internationala a persoanelor fizice; de-a lungul anilor, a dezvoltat si sustinut ateliere si cursuri despre taxarea persoanelor fizice. Oana a facut parte din grupuri de lucru organizate de Ministerul Finantelor Publice si a contribuit la imbunatatirea Codului Fiscal. 

Adrian Serban

TAX PARTNER, RSM ROMANIA

Adrian are o experienta de peste 10 ani in domeniul fiscal, cu accent pe diverse aspecte legate de taxarea directa si internationala, printre care: impozitarea persoanelor fizice, impozit pe profit, impozit pe veniturile nerezidentilor, preturi de transfer, proiecte de revizuire fiscala, audit, si due dilligence. Inainte de a se alatura echipei RSM, Adrian a lucrat in diverse companii de consultanta fiscala si a condus departamentul de consultanta fiscala al celui mai mare magazin online din estul Europei cu prezenta in 4 tari din regiune. 

Raluca Nicolae

TAX MANAGER, RSM ROMANIA

Raluca face parte din Divizia Payroll a departamentului de Taxe al RSM, unde gestioneaza un portofoliu de clienti locali si globali, ofera consultanta pe spete de dreptul muncii si payroll, si contribuie la trainingul profesional al echipei de juniori. Portofoliul sau de clienti include companii din industrii variate, precum: constructii, industria petrolului si a gazelor, farmaceutica, IT, turism, imobiliare, comert si media.

Raluca Iordache

SENIOR TAX CONSULTANT, RSM ROMANIA

Raluca este consultant fiscal la RSM Romania, ocupand functia de Senior Tax Consultant. S-a alaturat firmei in 2016 si ofera clientilor servicii de consultanta fiscala in ceea ce priveste impozitele directe si indirecte. Raluca ofera servicii clientilor din mai multe sectoare, precum si companii multinationale. In ultimii patru ani, a servit clienti din sectorul comertului cu amanuntul, comertului electronic, automobile, IT si HORECA.

Alina Mihai

SENIOR TAX CONSULTANT, RSM ROMANIA

Alina Mihai are o experienta de peste 10 ani in contabilitate si consultanta, iar in prezent este specializata in spete ce tin de consultanta pentru taxare nationala si internationala (taxe directe, precum CIT, WHT, cat si indirecte, precum TVA), opinii fiscale pentru tranzactii, si analiza de risc. Alina gestioneaza un portofoliu divers de clienti din IT&C, retail, real estate, automotive, constructii, FMCG si productie.

AGENDA

TEMA ABORDATA IN CADRUL CONFERINTEI TAXEU FORUM

Cateva modificari ale legislatiei fiscale in contextul digitalizarii ANAF

TEMA ABORDATA IN CADRUL SEMINARELOR TAXEU FORUM

Noutati in legislatia fiscala

Abundenta modificarilor din domeniul fiscal a devenit o particularitate a pietei din Romania — una care afecteaza stabilitatea mediului de afaceri si descurajeaza luarea unor decizii pe termen lung. In cadrul editiei de anul acesta a conferintei TaxEU, vom explora taxarea persoanelor fizice, consolidarea fiscala in domeniul impozitului pe profit, implementarea SAF-T in Romania, si alte propuneri legislative de natura fiscala avansate de Guvern. 

Munca remote si impactul ei asupra companiilor

Pandemia a transformat felul in care companiile si echipelor lor isi desfasoara activitatea la locul de munca; in multe industrii, disponibilitatea pentru telemunca a devenit chiar un beneficiu non-negociabil pentru angajati. Decizia de a trece la telemunca sau la un regim hibrid care implica telemunca nu poate fi luata fara sa se tina cont de dimensiunea fiscala a acestei schimbari si de legislatia muncii.